Kreativan prostor Muzika

Kompanija Sony predstavila nove proizvode na IFA 2018 sajmu

Na IFA sajmu potrošačke elektronike u Berlinu, koji će biti otvoren u petak, 31. avgusta, Sony Corporation predstaviće niz novih proizvoda najsavremenije tehnologije.

Na konferenciji za medije kompanije Sony koja je održana u četvrtak, 30. avgusta, uoči zvaničnog otvaranja IFA sajma, Keniširo Jošida, predsednik i izvršni direktor Sony Corporation, naglasio je kako kompanija Sony namerava da unapredi uključivanje stvaralaca sadržaja i korisnika u skladu sa korporativnim politikom „približavanja ljudima“.

“Our electronic products play a key role in connecting creators who create beautiful audio and visual content and users who enjoy these content. In addition to recording ‘reality’ through search for convincing audio recordings and high-resolution visuals, I believe Sony will be equally important in the future to achieve real-time value. Real time describes the concept of ‘present moment’ or ‘life’, “Yoshida said.

Ishiro Takagi, senior executive vice president for Home Entertainment & Sound, said: “Through the best picture and sound, we want to fully transfer the creative idea and provide the ultimate audiovisual experience to the users.” Takagi then introduced the latest TV and audio products from Sony.

At the very end, Mitsua Kišida, president of Sony Mobile Communication Inc. came out on a bin to discover the new Xperia ™ smartphone. He said Sony Mobile was headed by Sony’s 5G mobile networking initiatives that bring users closer to creators more than ever before, displaying content just as the creator imagined.

You can view the press conference clip at the following link: www.sony.co.rs/electronics/ifa

Glavni predstavljeni proizvodi

Kućna zabava i zvukSony WH-1000XM3 (2)

Kompanija Sony predstavila je nove WH-1000XM3 slušalice koje predstavljaju najnoviji dodatak visoko akreditovanoj liniji modela 1000X. Ovaj novi model se može pohvaliti značajnim poboljšanjima na polju tehnologije za potiskivanje buke u čitavoj industriji, i to svojim HD procesorom za potiskivanje buke – QN1 čije su performanse približno četiri puta bolje od prethodnog procesora. Novorazvijena komponenta ne samo da potiskuje buku niskog dometa iz aviona, već potiskuje i dnevne pozadinske zvukove poput ulične buke i ljudskih glasova. Uključivanje visokokvalitetnog unutrašnjeg prekidača za slušalice čini da HD Noise Cancelling procesor QN1 proizvodi zapanjujući kvalitet zvuka. Korisnici mogu udobno da utonu u svoju muziku, bilo kad i bilo gde. U kategoriji bežičnih slušalica kompanija Sony predstavila je i model WF-SP900. Potpuno otporne na vodu i prašinu bežične slušalice WF-SP900 poseduju integrisanu memoriju, što korisnicima pruža mogućnost da puštaju muziku sa svog pametnog telefona preko Bluetooth® veze ili bez ikakvog uređaja, čak i dok su u vodi.

Sony Signature serija predstavlja vrhunac najfinijih tehnologija kompanije Sony u potrazi za odličnim zvukom. Niz njenih audio uređaja oživljavaju muziku baš onako kako je to umetnik zamislio. U ovoj kategoriji kompanija Sony je predstavila digitalni muzički plejer DMP-Z1 i in-ear slušalice IER-Z1R. Muzički plejer DMP-Z1 sadrži analogno pojačalo sa visokom izlaznom snagom i jedinstvenim nezavisnim sistemom napajanja kako bi se obezbedio zvuk visokog kvaliteta. Slušalice IER-Z1R reprodukuju idealni frekventni odziv do 100 kHz.

Kompanija Sony će takođe predstaviti i IER-M9 i IER-M7 in-ear stage monitor slušalice u SAD i Aziji od ove jeseni, koje obezbeđuju kvalitetan zvuk, zvučnu izolaciju i stabilno uklapanje koje je umetnicima preko potrebno tokom nastupa uživo.

726-Sony-Z9F-1

U okviru TV kategorije, kompanija Sony je najavila lansiranje BRAVIA® MASTER serije u Evropi od septembra, čiji je cilj da u potpunosti prenese nameru stvaralaca kao što je prvobitno predviđeno. Modeli serije AF9 4K OLED i ZF9 4K LCD sadrže novi procesor slike X1 Ultimate koji poseduje približno dva puta veću mogućnost obrade u realnom vremenu u odnosu na ostale uređaje dostupne na tržištu. On donosi najbolje od OLED i LCD displeja.

MASTER serija AF9 poseduje pojačivač kontrasta piksela, koji verno reprodukuje slike sa dubokim crnim tonovima i visokom osvetljenošću. Jedinstvena i napredna audio tehnologija Acoustic Surface Audio+™ stvara bogato zvučno polje koje realizuje pokretač na sredini ekrana, dok TV Center Speaker Mode čini da zvuk dopire iz središta ekrana.

Tokom IFA sajma 2018, kompanija Sony demonstriraće kako se koristi paket AV kompatibilnih uređaja koji podržavaju glasovne asistencije, mogu da reprodukuju muziku, saopštavaju vesti ili druge informacije i kontrolišu IoT uređaje kao što su svetla u prostoriji.

Na demonstraciji biće prikazane i nove Sony WH-1000XM3 slušalice sa naprednim nivoom potiskivanja buke, televizor BRAVIA sa ugrađenim mikrofonom koji omogućava pretragu glasom bez korišćenja ruku, pametni zvučnik EXTRA BASS™ serije SRS-KSB501G sa ugrađenom Google Assistant aplikacijom, soundbar HT-ZF9 kompatibilan sa kontrolom Amazon Alexa i još mnogo toga. Pogodne i raznolike vrste uređaja kompatibilnih sa glasovnim asistentima biće prikazane u nizu različitih scenarija u zatvorenom i na otvorenom.

XperiaTM pametni telefoni

sony-xperia-xz3-render-1

Kompanija Sony Mobile Communications predstavila je novi pametni telefon njene vodeće linije, Xperia XZ3, koji karakteriše zaobljeni 3D dizajn stakla koji se besprekorno uklapa sa OLED ekranom. Model će biti dostupan u velikom broju zemalja i regiona od od kraja septembra 2018.

Sony Xperia XZ3 ima HDR kompatibilni 6.0-inčni OLED ekran, sa QHD+(2880×1440) formatom slike 18:9. Korisnici mogu uživati u zadivljujuće lepim fotografijama zahvaljujući nagrađivanim BRAVIA OLED TV tehnologijama. Dodatno, napredna X-Reality™ tehnologija za mobilne telefone konvertovaće SDR sadržaj u HDR, pa čak i kad korisnici strimuju onlajn snimke, mogu uživati u visokom kvalitetu reprodukcije. Kombinujući i jače stereo zvučnike sa prednje strane i Dynamic Vibration sistem, omogućen je neponovljiv doživljaj zabave.

Sony Xperia XZ3 karakteriše novi pametni korisnički interfejs (UI), Side sense tehnologija koja koristi veštačku inteligenciju za praktičnu, laganu navigaciju velikog ekrana jednom rukom. Jednostavnim duplim dodirom bilo kog dela ekrana prikazuje se pokretač aplikacija, koji mudro predviđa kojim će aplikacijama i brzim podešavanjima korisnik želeti da pristupi sledeće i postavlja ih nadohvat ruke korisniku. Ova funkcionalnost bazira se na životnom stilu korisnika uključujući doba dana, lokaciju, učestalost korišćenja, što omogućava korisnicima da pokrenu aplikaciju ili naprave fotografiju jednostavno, bez pomeranja ruke.

Glavnu kameru karakteriše napredni Sony Motion Eye™ sistem, sa učinkovitih 19.2 megapiksela. Sony Xperia XZ3 je takođe opremljen novom funkcijom „Smart launch“, koristeći veštačku inteligenciju koja pokreće kameru istog trenutka kada korisnici postave telefon u režim pejzaža za besprekorne fotografije. Korisnički interfejs nove kamere je takođe redizajniran kako bi bio više intuitivan. Prednja kamera nudi efektivnih 13.2 megapiksela i novi F1.9 objektiv sa režimom za selfie portrete koji prilagođava boju kože i zabeležava pozadinski bokeh efekat.

Sony Xperia XZ3 pametni telefon biće dostupan sa poslednjim Android™ 9 Pie operativnim sistemom i biće opremljen Qualcomm® Snapdragon™ 845 mobilnom platformom. Otporan je na vodu i prašinu i poseduje Qi kompatibilnost bežičnog punjenja, kao i mnoge druge napredne funkcionalnosti.

Xperia XZ3: https://www.sonymobile.com/global-en/products/phones/xperia-xz3/

Digitalna fotografija

HX95_front_main

Fotoaparati DSC-HX99 i DSC-HX95 su dva najnovija modela Cyber-shot® serije, koja će u Evropi biti dostupna od oktobra. Oba modela karakteriše najmanje kućište na svetu kao i ZEISS® Vario-Sonnar T* 24-720mm objektiv sa visokim uvećanjem. Funkcionalnosti poput snimanja sa širokim uglom i super-telefoto snimanja upakovane u jedan model čine ove fotoaparate savršenim prenosivim saveznicima za fotografisanje bez obzira na to da li ih koristite dok putujete ili u svakodnevnom životu. Osim internog snimanja 4K snimaka visoke rezolucije, najnoviji sistem za obradu fotografija omogućava visoke brzine uzastopnog snimanja do 10 kadrova po sekundi i visoku preciznost Fast Intelligent autofokusa. Druge karakteristike uključuju Eye AF tehnologiju, izlaz RAW formata, touch focus/touch shutter kao i prikupljanje podataka o lokaciji preko Bluetooth® tehnologije.

Seed Acceleration Program (SAP)

Sat FES Watch U nastao je iz Seed Acceleration Programa kompanije Sony, koji kreira startap projekte i pruža podršku njihovom poslovanju. Biće dostupan u Nemačkoj, Ujedinjenom Kraljevstvu, Francuskoj, Italiji i Španiji od sredine septembra. FES Watch U je moderan sat koji koristi tehnologiju e-papira (elektronskog papira) na licu sata kao i na kaišu. Korisnici mogu da biraju svoj omiljeni dizajn samo jednim pritiskom dugmeta. Kako bi prikazala sve mogućnosti koje proizilaze iz spoja tehnologije i mode, kompanija Sony izložiće novi konceptualni prototip cipela, sa đonom i N logom čiji dizajn može biti promenjen. Ove cipele razvijene su koristeći 247v2 model cipela brenda New Balance.

Zvanični sajt FES Watch U sata:

http://www.sony.co.uk/electronics/fes-watch-u-collection/fes-wa1

Specijalni sajt za konceptualne cipele: https://fashion-entertainments.com/nb247/en/

Veštačka inteligencija i Robotika

Na IFA 2018 sajmu će po prvi put u Evropi biti prikazan autonomni robot za zabavu aibo. Otkad je predstavljen u Japanu, u januaru 2018. godine, preko 20,000 aibo robota proizvedena su i isporučena, a u Sjedinjenim Američkim Državama biće dostupni od septembra. U domenu veštačke inteligencije i robotike, nekoliko projekata pokazuju stabilan napredak, a kompanija Sony nastaviće da predstavlja nove ideje koje proširuju mogućnosti u polju elektronike, kombinujući tehnologije slike i zvuka, senzora, mehatronike sa veštačkom inteligencijom, robotike, mobilnih komunikacija i još mnogo toga.


*Sva imena navedenih proizvoda su zaštitni znaci ili registrovani zaštitni znaci Sony Corporation ili njenih odgovarajućih vlasnika.

* Google je zaštitni znak kompanije Google LLC.

* Amazon, Alexa i svi povezani logoi su zaštitni znaci Amazon.com Inc ili povezanih organizacija.


 

Kontakt za medije:

Vladimir Maričić, Executive Group

Mob: +381 60 70 71 026

E-mail: vladimir_maricic@eg.rs

 

O kompaniji Sony:

Sony je vodeći svetski proizvođač u oblasti audio, video, gejmerske, komunikacione, informacione i tehnologije snimanja, kako za potrošačko, tako i za profesionalno tržište. Svojim poslovanjem na polju muzike, filmova, interaktivne zabave kao i na Internetu, Sony ima jedinstvenu poziciju koja mu omogućava da bude lider na svetskom tržištu elektronike i zabave. U fiskalnoj godini do 31. marta 2018. godine, kompanija Sony je uspela da ostvari konsolidovani godišnji promet od približno 77 milijardi dolara. Sony globalni veb sajt: http://www.sony.net/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *