Muzika

Veličanstvena Amira Medunjanin oduševila na predstavljanju novog albuma “Ascending”

Predivna Amira Medunjanin u Caffe baru & Music shopu Nova ploča u Zagrebu predstavila je novi studijski album “ASCENDING” objavljen povodom 15 godina njezine umetničke karijere. Mnogobrojni obožavaoci, Amirini prijatelji i saradnici, novinari kao i prolaznici, oduševljeno su popratili njen kratki muzički nastup uz pratnju virtuoznog gitariste i producenta Ante Gele.

Predstavljanje albuma započelo je uvodnim govorom kreativne direktorice Croatia Recordsa Nikoline Mazalin koja je pozdravila sve prisutne istaknuvši da je Amira najveća pevačica sevdaha u regiji i uvažena umetnica u svetu. Album “ASCENDING” objavljen je u izdanju Croatia Recordsa, neposredno pre velikog Amirinog koncerta u pulskoj Areni, koji bi uskoro trebao da bude objavljen na nosaču zvuka i slike. Producent i aranžer albuma je genijalni Ante Gelo, a deset pesama snimljeno je u muzičkom studiju “Ora” u norveškom Trondeheimu u saradnji s vrsnim orkestrom TrondehimSolistene dok je pesma “Nestaćeš iz mog života” snimljena u Abbey Road studiju u Londonu, s Bojanom Zulfikarpašićem.

Direktor Croatia Recordsa Želimir Babogredac istaknuo je da ga raduje saradnja s umetnicom svetskog ugleda, a upravo ovaj album predstavlja retrospektivu njenog celokupnog opusa. U velikih 15 godina uspešne muzičke karijere Amira Medunjanin osvojila je srca mnogobrojnih koji su zbog posebnosti njenog izraza i glasa kojim zadivljuje, zavoleli sevdah ili učvrstili svoju ljubav prema njemu.

Amira je zahvalila svima na dolasku na predstavljanje CD-a naglasivši da se na albumu nalaze pesme koje izvodi na koncertima, ali i pesme koje nikad nisu zabeležene na nekom muzičkom izdanju. Zahvalivši se svojim autorima i producentima Amira je s Antom Gelom izvela dve pesme s albuma – “Sve ptičice zapevale” i “Snijeg pade na behar na voće” te je odala i počast velikom Oliveru Dragojeviću kroz izvođenje pesama “Večernja ljubav” i “Piva klapa ispo’ volta”.

Na promociji izdanja Amiru su podržali brojni saradnici i prijatelji: Vladimir Kočiš Zec, Mia Dimšić, Luce, Leonardo Čeči Baksa, Branko Matutinović, voditelj Dalibor Petko, novinar i radijski voditelj Zlatko Turkalj i mnogi drugi, dok se zbog mnogobrojnih obožavalaca stvorio veliki red za potpisivanje i fotografisanje, sa ovom velikom umetnicom.

amira 2

amira 3

amira 4

amira 8

amira 9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *