Gde ići?

Zvezde akcionog i horor filma gosti FSFF-a

Ovogodišnje dvanaesto izdanje Festivala srpskog filma fantastike predstavljaće pravi praznik za ljubitelje žanrovskog filma, s obzirom na to da će posetioci imati priliku da, pored kvalitetnih filmova i bogatog pratećeg programa, vide i upoznaju zanimljive goste iz sveta sedme umetnosti. Između ostalih, festival će ove godine ugostiti reditelje Marka Ristorija i Luku Bonija, autorski dvojac iz Italije koji zajednički potpisuje nekoliko naslova (Eaters, 2011, Apocalipse Z, 2013, Zombie Massacre: Reich of the Dead, 2015, House of Evil, 2017). Njihovi filmovi predstavljaju produkcijski i estetski svedene horor filmove, koji se uglavnom oslanjaju na podžanr popularnog zombi filma, u okviru koga predstavljaju vodeće evropske autore, budući da pored režije potpisuju i scenario, produkciju, montažu i vizuelne efekte. Na FSFF-u održaće se ekskluzivna premijera filma Kuća zla koji je uradio ovaj autorski dvojac.

Ala Safi_2

Ipak, najveća zvezda ovogodišnjeg FSFF-e biće mladi francuski glumac, kaskader i producent Ala Safi. Ovaj svestrani umetnik je do sada odigrao preko 40 uloga, glumeći pored imena kao što su: Nikolas Kejdž, Tilda Svinton, Majkl Kiton, Vinsent Perez i drugi. Pored uloga u visokobudžetnim akcionim spektaklima (Outcast 2014, Doctor Strange 2016, American Assasin 2017), Safijeva specijalnost su borilački filmovi, na kojima neretko radi i kao dubler, a u kojima je svoje borilačko umeće ukrstio sa Džekijem Čenom (Chinese Zodiac 2012) i Skotom Adkinsom (Incoming 2018). Pored navedenog, Safi predstavlja i jednog od najvećih poliglota među glumcima budući da se, pored francuskog, služi i engleski, arapskim, italijanskim, španskim i tai jezikom.

 Luka Boni i Marko Ristori

Festival srpskog filma fantastike biće održan od 25. do 28. oktobra u Studentskom kulturnom centru.  Ulaz na festival je besplatan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *