Zdrave priče

Podrškom do boljeg oporavka žena obolelih od raka dojke

Avon donacijom podržao projekat „Tu smo za vas“ Savetovališta za žene obolele od raka dojke “Jefimija”

Kompanija Avon urucila donaciju Savetovalistu Jefimija

Povodom Međunarodnog meseca borbe protiv raka dojke, kompanija Avon donirala je 1 300 000 dinara Savetovalištu za žene obolele od raka dojke „Jefimija“ iz Užica. Ova donacija omogućiće realizaciju projekta „Tu smo za vas“, koji je Savetovalište pokrenulo sa ciljem da ženama obolelim od raka dojke pruži psihosocijalnu podršku i tako ih osnaži tokom i nakon procesa lečenja.

Projekat “Tu smo za vas” osnažiće žene Zlatiborskog okruga obolele od karcinoma dojke, dok će kroz aktivnosti sa njima, ali i njegovom medijskom promocijom, uticati i na lokalnu populaciju da prepozna značaj  redovnih pregleda jer je rak dojke izlečiv u preko 90% slučajeva ukoliko se otkrije na vreme.

„Donacija  kompanije Avon omogućila nam je da ženama sa dijagnozom raka dojke iz Zlatiborskog okruga obezbedimo da imaju  zdravstvenu, informativnu, emotivnu, psihološku i psihoterapeutsku podršku. Projekat „Tu smo za vas“ će pomoći ženama da se ne osećaju samo kao pacijentkinje, već kao  osobe koje su u životnoj krizi, ličnosti  sa identitetom, emocijama i potrebama na koje možemo da odgovorimo i osnažimo ih ne samo da pobede bolest, već i da dugoročno promene navike i kvalitet života kako se bolest ne bi vratila. Zahvaljujem se kompaniji Avon što je prepoznala značaj našeg projekta. Uz ovu donaciju, program će moći u naredne dve godine da pruži potrebnu podršku ženama iz deset opština, a posebno u opštinama Užice, Prijepolje i Nova Varoš“, izjavila je Slavica Simić, direktorka Savetovalištva za žene obelele od raka dojke „Jefimija.“

Sredstva za donaciju Savetovalištu prikupljena su u okviru Avon Akcije za borbu protiv raka dojke zahvaljujući svim saradnicima koji kupovinom proizvoda sa ružičastom vrpcom direktno podržavaju programe u okviru akcije.

Slavica Simic, direktorka Savetovalista Jefimija i Miroslava Marjanovic Pavlovic, direktorka kompanije Avon za Jadranski region (2)

„U svetlu podatka da svake godine skoro 4000 žena u Srbiji oboli od raka dojke jasno je koliko su projekti koji ovim ženama pružaju podršku značajni. Bilo da podižemo svest o važnosti redovnih pregleda ili obezbeđujemo potrebnu opremu, neophodna sredstva za realizaciju projekata kao što je “Tu smo za vas”, krajnji cilj naše Akcije za borbu protiv raka dojke je jasan – da sve žene budu informisane i da im se omogući prava podrška. Zato želimo da ovakvi projekti, koji obolelim ženama i njihovim porodicama omogućavaju potrebnu pomoć u teškim životnim trenucima, zažive u celoj zemlji i dugoročno doprinesu poboljšanju zdravlja žena u Srbiji.“, izjavila je Miroslava Marjanović Pavlović, direktorka kompanije Avon za Jadranski region.

Kompanija Avon se ove godine pridužila i globalnoj kampanji „Upali roze svetlo“ koja kroz informisanje o ovoj bolesti i značaju redovnih pregleda ostvaruje svoj cilj – da nijedna žena ne ostane u mraku kada je u pitanju rak dojke, da nijedna žena ne izgubi bitku sa ovim malignim oboljenjem zato što ga nije otkrila na vreme.


Kontakt za medije:

Sanja Grekulović Kurćubić

Mob: 064 64 111 28

Olaf&McAteer: 011/33 42 955

sanja.grekulovic@olafmcateer.rs

 

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke postavila je Avon Fondaciju u prve redove borbe protiv raka dojke. Avon je danas vodeća korporacija koja globalno podržava ovo pitanje. Od kada je Avon Fondacija pokrenula Akciju 1992. godine, zahvaljujući programima za borbu protiv raka dojke u preko 50 zemalja donirano je milijardu dolara za sprovođenje istraživanja i unapređenje pristupa kvalitetnoj nezi za sve. Avon Fondacija omogućila je da više od 18 miliona žena širom sveta dobije besplatne mamograme i preglede dojki, obrazovala preko 145 miliona žena o raku dojke i finansirala perspektivna istraživanja o uzrocima nastajanja raka dojke i načinima prevencije. Avon Fondacija prikuplja sredstva za finansiranje Akcije prodajom proizvoda obeleženih „roze trakom“ i organizovanjem događaja za prikupljanje sredstava u preko 50 zemalja godišnje, uključujući i seriju AVON 39 Šetnji za iskorenjivanje raka dojke u Americi i događaja u okviru Avonove šetnje oko sveta za borbu protiv raka dojke.

Avon Akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji

Avon akcija za borbu protiv raka dojke u Srbiji pokrenuta je 2004. i od tada do danas, kompanija Avon je prikupila i donirala više od pola miliona dolara (500.000$) da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku kao i da  podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti. Samo tokom 2018. godine omogućene su donacije Savetovalištu “Jefimija” za realizaciju projekta “Tu smo za vas”, kao i kliničko bolničkom centru Dr Dragiša Mišović u Beogradu u vidu najsavremenijeg aparata za biopsiju dojke. Sredstva se prikupljaju prodajom posebnih proizvoda sa ružičastom vrpcom, čiji je celokupan bruto profit namenjen podršci programa za borbu protiv raka dojke.

www.avon.rs/bcc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *