Film Umetnost

Bioskopska premijera filma “Slatko od Ništa” Borisa Mitića

Dokumentarac sa naracijom Iggy Popa i muzikom The Tiger Lillies!

Satirična dokumentarna parodija Borisa Mitića “Slatko od Ništa”, u kojoj Ništa dolazi da nam se obrati po prvi i poslednji put, imaće bioskopsku premijeru u nedelju 2. decembra u 19 časova u Velikoj sali Doma omladine Beograda. Ulaznice su u prodaji na Eventim blagajni DOB, po ceni od 300 RSD.

 

PosterFinal_100x140_OUT38

 

Dokumentarne kadrove Ničega, koji ilustruju njegov ‘vikend na zemlji’, snimalo je 62 snimatelja u 70 zemalja, narator je Iggy Pop, a muziku su komponovali majstori kabarea Pascal Comelade i The Tiger Lillies, koji sutradan (3. decembra) imaju veliki beogradski koncert u istom prostoru – Velikoj Sali DOB od 21:00.

Mitićev film je imao premijeru u Lokarnu, nakon čega je prikazan na preko 50 festivala (IDFA, Moskva, Šangaj, CPH:DOX, Sijetl…), 10 art bijenala (Ženeva, London, Majami, Buenos Aires, Rim) i 8 evropskih TV stanica.

U Beogradu je prvi put prikazan u Sava Centru na otvaranju ovogodišnjeg Beldocs-a, a projekcije u Domu omladine Beograda 2. decembra od 19h i 14, 15. i 16. decembra od 20h, sve u prisustvu autora, prve su u nizu vanrednih projekcija koje će se tokom zime održavati na alternativnim lokacijama širom grada.

Na proleće će film biti dostupan putem VOD-a, isključivo preko autorove Vimeo-on-Demand stranice, sa prevodom na preko 30 jezika, uključujući esperanto i latinski.

Boris Mitić jedan je od najnagrađivanijih i u svetu najpriznatijih srpskih dokumentarista, poznat po kultnim ostvarenjima “Pretty Dyana” (2003), o Dijančerosima iz Žarkova koji Spačeke i Dijane pretvaraju u Mad Maxvozila za skupljanje kartona, te melanholično-urnebesnom eseju “Doviđenja, kako ste?” (2009), o srpskom satiričnom aforizmu.

http://dribblingpictures.com/slatko-od-nista/praise/ 

https://www.facebook.com/inpraiseofnothing/ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *