Film Gde ići?

Kviz o poznatim filmovima: Oskar special

Utorak, 19. februar 2019. u 19:00 // Tribinska sala Doma omladine Beograda

4 pitanja o filmu / 3 gosta / 2 minuta za odgovor / 1 pobednik

Tema: OSKAR SPECIJAL
Ulaz slobodan!

Tribina, kviz, revolveraški obračun, rolerkoster. Žestoke diskusije o filmu.

U februaru je ceo filmski svet u znaku male zlatne statue, pa i tako i ovaj kviz. Takmičarima će biti postavljana i pitanja o ovogodišnjoj dodeli ove prestižne nagrade, ali i vezana za Oskare kroz istoriju. Koji filmovi su nepravedno nagrađeni? A koji su zapostavljeni? Koji glumci su zaslužili statuetu a koji nisu? Koja je najnebitnija kategorija? I još mnogo toga uzbudljivog.

Za titulu oskarovskog šampiona bore se tri nova lica u našem filmskom ringu: pop zvezda i glumica Đurđina Radić – ĐiksPavle Pavičić, urednik veb-magazina Kultur!Kokoška i Miloš Stojković, autor podkasta FilmFiks.

Autori i sudije: Miloš Petrik, Miloš Cvetković i Sofija Vuković Petrik.

Svakog meseca u Domu omladine Beograda različiti gosti odgovaraju na po četiri pitanja voditelja. Svaki gost ima po dva minuta da odgovori na svako pitanje, kao i po 30 sekundi da replicira i komentariše odgovore drugih. Voditelj boduje svaki odgovor, ceneći znanje, kreativnost i ubedljivost argumenata odgovora. Gost koji osvoji najviše bodova je pobednik. U slučaju nerešenog rezultata, dva izjednačena gosta idu u tie-break, dobijaju blic-pitanje a publika glasanjem određuje ko je dao ubedljiviji odgovor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *