Gde ići? Umetnost

Izložba „MUNDANE (SVAKODNEVNO)“ u galeriji Eugster II Belgrade

Eugster || Belgrade predstavlja novu izložbu MUNDANE (SVAKODNEVNO) gde izlaže radove petoro umetnika: Ksenija Jovišević, Barbara Kapusta, Driton Selmani, Jelena Pantelić i Julija Zaharijević. Autorka izložbe je Natalija Paunić, koja navodi da se postavka bavi odnosom umetnosti i mode u odnosu na okruženje, tržište, interesovanje i dopadanje.

Otvaranje izložbe je u četvrtak 7.marta od 19h, a od 20h se dešava performans Double-Sided Mirror Blade, umetnice Julije Zaharijević. Izložba „Mundane” i njeni prateći programi u Beogradu, realizuju se uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu.

Umetnost i moda se ponekad nađu zajedno. Od ova dva, moda svakako ima stabilniji odnos sa stvarnošću, utoliko što je iskrena oko toga što jeste: moda je roba, daje nam ono što nam treba, stoga nam govori i gde se nalazimo kao društvo. U proteklih nekoliko godina, najviše zahvaljujući Instagramu i ostalim mestima na internetu, opšta svest o trendovima u životu i odevanju je porasla. Kada su informacije postale skoro suviše dostupne, estetika je uradila isto. – Natalija Paunić

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *