Gde ići? Nekategorizovano Umetnost

Predstava “RIJALITI ŠKOLA” u nastavku programa meseca pozorišta za mlade u DOB-u

Četvrtak, 14. mart 2019. u 20:00

Dom omladine Beograda // Sala Amerikana

Tokom marta meseca, pozorište će obeležiti tri svoja svetska dana: svetski dan pozorišta za decu i mlade (20.3.), svetski dan lutkarstva (21.3.)  i svetski dan pozorišta (27.3.). Tim povodom Studio Centar i Dom omladine Beograda organizuju pet edukativnih pozorišnih predstava za mladu publiku. 

Ulaznice su u prodaji na svim Ticket Vision prodajnim mestima, preko sajta www.tickets.rs kao i preko veb i Fejsbuk stranice Studio Centra. Cena ulaznica u slobodnoj prodaji je 500 dinara, dok su za školske i grupne posete obezbeđeni dodatni popusti.

Predstava “Rijaliti Škola” govori upravo o tome: o nemogućnosti da budemo onakvi kakvi jesmo, sa svim svojim vrlinama i manama i da kao takvi budemo prihvaćeni; o štetnosti i problemima koje izazivaju mediji i rijaliti programi na našim najgledanijim televizijama; o (ne)mogućnosti da se odbranimo od pritiska koje izazivaju društvene mreže, na kojima moramo da budemo, ne ono što smo, već ono što drugi žele od nas.

Ova predstava, govori o medijskom i tehnološkom nasilju nad mladim svetom.

Osnovni cilj ovog projekta je borba protiv štetnog medijskog i internet uticaja na mlade ljude i realizacija još jedne pozorišne predstave, namenjene tinejdžerima, koja govori o njihovim odrastanju i njihovim problemima . Takođe, cilj nam je da još jedno delo, naše najčitanije književnice za decu i mlade, prenesemo na pozorišnu scenu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *