Film

RADIONICE NA 66. MARTOVSKOM FESTIVALU

Pozivamo sve zainteresovane da se prijave na dve besplatne radionice, koje će biti održane u Domu omladine Beograda u okviru 66. Martovskog festivala od 27. do 31. marta 2019. godine. www.martovski.rs 

MENTORSKE RADIONICE
Ukoliko radite na animiranom / eksperimentalnom / kratkom igranom / kratkom dokumentarnom / dugometražnom dokumentarnom filmu – prijavite se na mentorsku radionicu u okviru 66. Martovskog festivala!

Po jedan projekat iz svake kategorije dobiće priliku za intenzivne tročasovne konsultacije sa vrsnim filmskim profesionalcima iz zemlje i inostranstva.

Potrebno je poslati jedan pdf dokument – ne duži od 2 strane – koji sadrži sledeće, na ENGLESKOM (jezik radionice je takođe engleski):

– osnovne informacije (naslov, radna faza, planirano vreme završetka, format, dužina), – sinopsis, – rediteljska eksplikacija / vizuelni pristup, – biografija i filmografija reditelja i producenta, – kratak budžet i finansijski plan, – po mogućstvu: link za vizuelne materijale (trejler, fotografije, skice i sl), – po mogućstvu: link za jedan prethodni rad, po izboru autora.

Svoje prijave šaljite na jovan.pantovic@martovski.rs najkasnije do petka, 22.marta. Radionica će se održati 30. marta, a primljene ćemo naknadno obavestiti o tačnom terminu.

Radionica “NAJGLUPLJI FILM” 

Martovski festival poziva vas na radionicu NAJGLUPLJEG FILMA!

UZRAST: Srednjoškolci i studenti, od 15 do 25 godina.

MESTO I VREME: Dom omladine Beograda, nedelja 31. mart (primljene učesnike naknadno ćemo obavestiti o svim detaljima).

PRIJAVITE SE: Pošaljite svoje podatke na jovan.pantovic@martovski.rs

U naslovu emaila napišite „Najgluplji film“, a u nastavku sledeće podatke:  ime i prezime, godina rođenja, kontakt telefon i email, 3-5 rečenica o sebi i svojoj želji da učestvujete na ovoj radionici.

Radionica je besplatna, ali je broj mesta ograničen – PRIJAVITE SE ŠTO PRE!

Radionicu vodi Miloš Tomić, koji vas poziva sledećim rečima:

Ljubitelji igara sa crtanjem, seckanjem I SNIMANJEM! Duhom mladi ili stari, sa ili bez filmskog I životnog iskustva, Dođite na radionicu NAJGLUPLJEG FILMA!

Za samo nekoliko sati, u timovima ćemo preći put od prazne glave do vatrometa najglupljih ideja. Naravno, otvoreno je pitanje šta je glupost i kako ona izgleda na filmu. Smislićemo i snimićemo te filmove, u grupama koje se međusobno bore. Ali je radionica otvorena i za čudake, osobenjake… sa njima ćemo postupati sa posebnom pažnjom… samo, moraju doneti sertifikat da su dragoceni i lomljivi.-)

Miloš Tomić (43) je filmadžija i svaštar, praški džak i zagovornik čeprkanja po naizgled nevažnim, zanemarenim detaljima iz svakodnevice. Nekadašnji saksofonista kome je u Bratislavi 2007. u nekoj krčmi, rupe na instrumentu novčanicama zapušio pijani gost, samo da više prestane da „svira”. Da konačno umukne.

Nešto od njegovih filmova:

https://vimeo.com/user4144210

I stari sajt sa trista čuda:

www.milostomic.net

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *