Iz ugla jednog tangerosa

Fenomen tanga je jedna od onih tema o kojoj svako ima različit stav. Upravo zbog toga tango možemo smatrati inspirativnom temom, jednom dramatičnom potkulturom koja sa sobom nosi nebrojana pitanja i odgovore. Nepredvidivost koja karakteriše ovaj ples jeste njegova specifična dimenzija, koja stvara jednu dozu misterioznosti, koju najbolje razumeju samo pravi tangerosi.

Tango je nekome popodnevna vikend aktivnost, nekome strastveni hobi, a najčešče jedan prijatan ambijent za druženje i upoznavanje novih ljudi. Naravno, postoje i pojedinci koji upravo vide tu duboku dimenziju tanga, gledajući na njega kao na uzbudljivi duhovni sistem – način rada na sebi. Za tangerose tango predstavlja paradigmu života. Talasanja svakodnevnice postaju preneta na podijum, dok su nepredvidive situacije oslikane u plesnim pokretima. Pojedini gledaju na tango kao na način života, možda čak i najobuhvatniji deo svojih identiteta, jer kada su jednom ušli u čarobni svet tanga i spoznali sebe u drugom svetlu, verovatno nikada neće poželeti da ga napuste.

Foto: Petar Pavlov

Najveća tango organizacija u Evropi Tango Natural vrši upis novih članova!

Pogledajte njihov Youtube kanal i poželećete da im se pridružite!

Facebook: Tango Natural Beograd

Instagram: @tangonatural

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA