Umetnost

Gostovanje predstave Bliskost iz Zaječara

Predstava „Bliskost“, po tekstu Patrika Marbera u režiji Snežane Udicki,
gostuje u Zvezdara teatru 10. aprila.

Glumačku ekipu predstave u produkciji Narodnog pozorišta Timočke krajine „Zoran Radmilović“ iz Zaječara, čine Ana Tanasković, Miloš Đuričić, Miloš Tanasković i Nataša Petrović.

Bliskost je relativizovan pojam u današnjem svetu. Upravo zato ova predstava postavlja pitanje šta to danas pravi jaz između partnera i dovodi do nemogućnosti da oni budu istinski bliski. Tema partnerskih odnosa, koja nije česta na pozorišnim repertoarima, zaintrigirala je rediteljku Snežanu Udicki da na scenu postavi tekst Patrika Marbera, koji je prvi put izveden 1997. godine u Londonu.

„Savremeno društvo je nametnulo obrazac zbližavanja dvoje ljudi isključivo na seksualnom, površnom nivou, a zanemarilo zreo partnerski odnos. Tako smo postali deo sveta u kome svima nedostaje ljubav, a pojedinac je nesposoban da je pruži, jer nema kapacitete za bilo kakvu vrstu dubljeg otkrivanja emocija. Većina nas ne razlikuje ljubav od ljubavne veze, jer verujemo u mit da nas samo velika ljubav može učiniti srećnima i da takva ljubav ne traži nikakav trud niti bilo kakvu vrstu odricanja”, kaže rediteljka Snežana Udicki.

Predstava „Bliskost“ premijerno je izvedena 5. marta u zaječarskom pozorištu. „Bliskost“ je ljubavna melodrama sa komičnim elementima u kojoj će publika moći da se prepozna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *