Književnost

Zbirka priča “Sve u svemu” Ivane Dimić

Ako pripadate onim čitaocima koji vole maštovita dela i meditativnu prozu, onda nećete ostati ravnodušni na izabrane i nove priče Ivane Dimić, objedinjene u zbirci „Sve u svemu“.

Fragment, zapis, minijatura – omiljene su forme kratke priče dobitnice Ninove nagrade, pri čemu je svaka otvorena za tumačenje, provokativna a istovremeno melanholična, duhovita i otporna na svrstavanje u savremene književne tokove. Bilo da piše o češlju, tkaču vetrova, oblacima ili kandidatima za muža, o Gogolju, Kavafiju ili Crnjanskom, Ivana Dimić nas uvek iznenađuje nečim što prepoznajemo u svakodnevnom životu, pretačući u proznu formu univerzalne i suštinske sadržaje.

Ivana Dimić (Beograd, 1957) diplomirani je dramaturg i autor brojnih kratkih priča, drama, dramatizacija i TV scenarija. Osim toga, prevodi sa engleskog i francuskog jezika i radi kao dramaturg u beogradskim pozorištima.

Knjigu „Sve u svemu“ možete pronaći od petka 3. maja u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *