Anti-age savetnik

Otkrijte savete za adekvatnu negu kože u proleće

Mnogima omiljeno godišnje doba je vreme kada ljudi izlaze iz zatvorenog prostora i vikende radosno provode pored reke ili u prirodi. Tada se i konačno u delo sprovode kalendarski daleke novogodišnje odluke poput one čuvene – „počeću da trčim“. U skladu sa tim, i vi ste požurili da, posle dnevnih obaveza, boravite napolju i upijete željno čekanu dozu vitamina D!

Pravo je vreme da se prisetite ključnih saveta za prolećnu negu kože lica i njenu hidrataciju. Osim onog primarnog o unošenju dovoljne količine vode, jer je ona važna za sve procese u organizmu, pa tako i za svežinu i punoću kože, postoji još nekoliko trikova koji će pomoći da proleće započnete zadovoljni svojim izgledom i zdravljem.

Posvetite se zdravijim navikama poput smanjenja pušenja i konzumacije alkohola i uravnoteženja ishrane. Osim što negativno utiču na hidrataciju kože i ubrzavaju znake starenja, cigarete, alkohol i loša ishrana dugoročno ostavljaju negativne posledice po zdravlje celog organizma. Jedna dobra odluka ne čini proleće – ali je svakako početak odgovornosti i bolje brige o sebi.

Pred prve vrućine, klima postaje najdragoceniji saradnik svih kancelarijskih prostora, ali i verni kućni prijatelj. Ipak, trebalo bi da ograničite vreme koje provodite u klimatizovanim prostorijama, jer vazduh u njima utiče na bržu dehidrataciju, pojavu finih linija i osetljivost kože.

Obožavate tuširanje vrelom vodom čak i kada se vreme poboljša, i uživate kada se celo kupatilo zamagli kao u sauni? Za najveći organ u vašem telu, ipak je mnogo bolje da se zadržite na toploj, a ne vreloj vodi, koja itekako utiče na dehidrataciju i osećaj zatezanja i grubosti.

Koliko god ga jedva čekali posle duge zime, izloženost suncu ubrzava proces starenja kože. UVA je osnovni faktor koji može uticati na oštećenje kože, povećati oksidanse u koži, dehidrirati je i povećati slobodne radikale u ćelijama. Ipak, ovo ne znači da treba da panično bežite od sunca –samo koristite adekvatnu zaštitu i mere predostrožnosti.

Proizvode za negu kože lica treba da koristite konzistentno – ni previše teške, a ni previše lagane. Kako da znate koji proizvod vam odgovara? Na osnovu dermatoloških testova koje sprovode stručnjaci određuje se tip vaše kože, a oni vas savetuju i kada birate adekvatnu dnevnu negu. La Roche – Posay laboratorije već godinama razvijaju kvalitetne proizvode za negu osetljive kože – Toleriane Sensitive je hidratantna nega koja smanjuje osetljivost kože, i u skladu sa različitim tipovima, dostupna je još u dve teksture: Toleriane Sensitive Fluide za mešovitu osetljivu kožu i Toleriane Sensitive Riche za osetljivu suvu kožu.

Ukoliko vam je koža masna, može vam se učiniti da je njeno pojačano isušivanje i pranje najbolje rešenje. Ipak, ovo je jedna od najčešćih grešaka! Masna koža nije posledica nehigijene, već pojačane sklonosti kože da stvara sebum – za njenu negu koriste se blagi preparati, koji hidriraju kožu ali je dodatno ne zamašćuju ili zatvaraju pore.

Obratite pažnju i na sastojke određenog proizvoda za negu kože pre nego što počnete da ga koristite. Moderna hidratantna nega trebalo bi da bude mnogo više od obične kreme, i da sadrži kvalitetne sastojke poput ceramida, koji jača zaštitnu barijeru kože, i glicerina koji je štiti od spoljnih uticaja i čuva prirodnu mekoću i vlažnost. Toleriene Sensitive hidratantna nega, osim ova dva sastojka, sadrži i niacimanid koji deluje umirujuće i 73,9 odsto La Roche-Posay prirodne termalne vode koja ima važna prebiotička svojstva.

Negovana i zdrava koža je u beauty trendovima nešto poput male crne haljine – nikada ne gubi na važnosti, bez obzira na aktuelnosti ili godišnja doba koja se menjaju. Ne zaboravite da je i ovog proleća zaštitite uz adekvatnu negu i zdrave rituale!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *