Klub lidera

Black&Easy osvojio IAB MIXX awards nagradu za najbolju digitalnu video kampanju

Na devetoj po redu konferenciji Digital Day, u okviru koje je održano takmičenje IAB MIXX Awards, Grand kafa je osvojila nagradu u kategoriji najbolja digitalna video kampanja 2019 za kampanju „Nisam verovao da je prava turska!”.

IAB MIXX Awards (Marketing and Interactive Excellence Awards) su jedino globalno takmičenje koje ocenjuje isključivo digitalne kampanje. Ovo prestižno, međunarodno priznato takmičenje, IAB Serbia organizuje po treći put.

Kampanja „Nisam verovao da je prava turska!” kreirana je za Grand Black’n’Easy, jednu od najvećih inovacija u svetu turske kafe kod nas, čija je praktična priprema za kratko vreme postala široko prihvaćena na tržištu. Direktorka marketinga Strateškog poslovnog područja Kafa Atlantic Grupe, Lejla Dautović Čaić naglašava da je cilj kreiranja kampanje bio dalji rast ovog brenda i penetracija među konzumentima turske kafe. „Istraživanja su pokazivala da imamo odličan proizvod, ali zbog brzine i jednostavnosti pripreme dosta ljudi nije verovalo da je to prava turska kafa“, istakla je Dautović Čaić. „Kako gotovo svi koji po prvi put probaju našu kafu izgovore rečenicu ‘pa ovo je prava turska’, čitavu kampanju smo osmislili upravo oko ove rečenice“, dodala je ona.

Uspehu ove kampanje doprineo je i Branko Đurić Đura koji je ostvario fantastičnu komunikaciju sa našom ciljnom grupom i preneo poruke brenda.

Nagrada za najbolju digitalnu video kampanju dodeljuje se za najbolju primenu video oglašavanja koja pruža visok nivo aktivacije korisnika. Olja Đuričić, digital marketing specialist u Atlantic grupi za Strateško poslovno područje Kafa, istakla je da je online video advertising ključni segment digitalnog oglašavanja koji je, prema istraživanju Adex Srbija iz 2019. godine, u prošloj godini zabeležio rast od čak 53% u odnosu na prethodnu godinu. Đuričić je dodala da Grand Black’n’Easy prati trendove, što im je donelo pobedu u najbrže rastućoj kategoriji u digitalnom marketingu. Rezultati pobedničke kampanje su 4 miliona pregleda video sadržaja, odnosno više od 500.000 minuta pregleda brand sadržaja za mesec dana digitalne kampanje. „Osim zainteresovanosti korisnika, nisu izostale ni reakcije, te je engagement na stranicama značajno porastao tokom kampanje, a baza fanova u okviru ciljne grupe uvećana je za 4%“ naglasila je Đuričić.

IAB MIXX nagradu dobijaju samo najbolji prijavljeni radovi koji inspirišu, edukuju, postavljaju standarde i prikazuju najbolju praksu u industriji digitalnog marketinga. IAB MIXX Awards prepoznaje digital marketing excellence i dodeljuje priznanje za izuzetne i najbolje digitalne kampanje i projekte, a svaki aspekt prijavljenih radova podjednako je bitan: strategija, kreativno rešenje, egzekucija, odnosno korišćenje medija i rezultati.

Najbolju digitalnu kampanju 2019 „Nisam verovao da je prava turska!“ možete pogledati na sledećem linku:
https://www.youtube.com/watchv=7jRrFFYginQ&list=PL2OejzG7wB7j5w_5PJMRbwQPBVofN2zqt&index=3.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *