Novosti

Projekat dm inkubator nagrađen od strane Privredne komore Srbije

Kompanija dm drogerie markt je dobitnik ovogodišnje Nacionalne nagrade Privredne komore Srbije za društveno odgovorno poslovanje „Đorđe Vajfert“ za projekat dm inkubator.

dm Srbija je osvojila drugu nagradu u kategoriji velikih privrednih društava za projekat dm inkubator, koji doprinosi razvoju domaće proizvodnje i konkurentnosti domaćih proizvoda na srpskom tržištu.

dm inkubator pokrenut je 1. oktobra 2018. godine, a nakon prijavljenih 704 proizvoda, 18 domaćih proizvođača dobilo je jedinstvenu priliku da 57 proizvoda iz segmenta hrane i kozmetike za negu i lepotu plasira na policama više od 90 dm drogerija širom Srbije.

Učesnici ovog jedinstvenog projekta dobili su kompletnu podršku pri unapređenju svojih proizvoda kroz savete tehnologa, kvalitativne edukacije iz oblasti poslovanja od strane partnera projekta kao i podršku u razvijanju dizajna ambalaže i pakovanja od strane Fakulteta primenjenih umetnosti Beograd.

Prva faza projekta je završena 30. aprila 2019. godine, a prvi pobednički proizvodi biće dostupni kupcima od 15. juna 2019. godine. Zaključno sa 30. septembrom 2019. godine na policama će se naći svi odabrani artikli. Podrška dm-a nastaviće se i u narednoj godini, tokom koje će proizvodi iz dm inkubatora dobijati punu potporu kroz interne i eksterne kanale oglašavanja.

Partneri dm-a u sprovođenju projekta su USAID Projekat za konkurentnu privredu, Razvojna agencija Srbije (RAS), Nacionalno udruženje za razvoj organske proizvodnje Serbia Organica i Fakultet primenjenih umetnosti, koji su zajedno sa učesnicima projekta pokazali koliko je važno da različiti sektori zajedno rade na iznalaženju inovativnih poslovnih rešenja.

Kompanija dm drogerie markt, najveći drogerijski lanac u Evropi, je sprovođenjem dm inkubatora ukazala na važnost podrške i saradnje sa kompanijama u razvoju čime je između ostalog dodatno obogaćen jedinstven asortiman proizvoda u drogerijama. dm inkubator može predstavljati primer biznis modela čije uspešno poslovanje utiče na ekonomski razvoj Srbije u celini.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *