Umetnost

POČELA PRODAJA ULAZNICA ZA IZLOŽBU „ČISTAČ“ MARINE ABRAMOVIĆ

Zbog nezapamćenog interesovanja publike, Muzej savremene umetnosti u Beogradu pokrenuo je prodaju ulaznica za veliku retrospektivnu izložbu „Čistač“ Marine Abramović.

Regularna cena ulaznice iznosi 600 dinara, dok je za određene grupe utvrđen popust tako da je cena 300 dinara. Ovaj popust se odnosi na studente, učenike srednjih i osnovnih škola i penzionere, uz studentsku legitimaciju, indeks, đačku knjižicu, penzioni ček i drugo.

Ulaznice se kupuju za tačno definisani datum i vremenski termin, preko interneta i na svim prodajnim Tickets mestima. Karte će biti dostupne i na blagajni Muzeja savremene umetnosti od dana otvaranja izložbe ijedino se tamo mogu realizovati definisani popusti.

LINK za online kupovinu karata – Tickets

LINK za online kupovinu karata – Enter Belgrade

Sa ponosom predstavljamo početak prodaje karata za retrospektivnu izložbu Marine Abramović. Ovo je prvi put da Muzej savremene umetnosti u Beogradu uvodi online prodaju ulaznica, što dovoljno svedoči o veličini i značaju celokupnog projekta. Definisani mehanizam kupovine za unapred odabrani datum i vremenski slot predstavlja uobičajenu praksu u muzejima širom sveta, i omogućiće da što veći broj zainteresovanih na najbolji mogući način doživi jednu ovakvu multimedijalnu postavku“ – istakao je Slobodan Nakarada, v.d. direktora Muzeja savremene umetnosti u Beogradu i dodao da se radi o najnižoj ceni ulaznica za ovu izložbu koja je do sada obišla šest odabranih evropskih gradova.    

Cena ulaznice za grupne posete od preko 15 posetilaca iznosi 400 dinara. Za porodične posete, cena ulaznice za roditelje košta 600 dinara po osobi, a za decu od 7 do 17 godina 150 dinara.

Osim navedenih popusta, ulaznice za izložbu se neće naplaćivati licima sa invaliditetom, predškolskoj deci, trudnicama, prilikom grupnih poseta svakom 15. posetiocu (ukoliko već nije odobrena neka druga vrsta popusta), profesorima, docentima, asistentima i studentima istorije umetnosti, arhitekture, likovnih i primenjenih umetnosti uz pokazivanje indeksa ili dokaza o zaposlenju, kao i članovima ICOM-a, AICA, IKT, ULUS-a, ULUPUDS-a i drugih strukovnih udruženja uz pokazivanje članske karte. Osim navedenog, besplatan ulaz biće i na Dan otvaranja Muzeja (20. oktobar), ali i svake prve srede u mesecu od 10 do 18 sati.

Ujedno, izložba u beogradskom Muzeju savremene umetnosti biće poslednja prilika da se regionalna javnost upozna sa izložbom „Čistač“ u okviru koje će biti predstavljene sve faze stvaralaštva jedne od najvećih savremenih umetnica današnjice. Postavka će obuhvatati celokupan prostor Muzeja i sadržaće više od 120 radova – od ranih slikarskih i konceptualnih radova, preko solo performansa i zajedničkog rada sa Ulajem, do kultnih radova iz samostalne karijere.

Svečano otvaranje izložbe „Čistač“ zakazano je za 21. septembar 2019. godine. Nosilac projekta je Muzej savremene umetnosti u Beogradu, uz podršku Vlade Republike Srbije. Pruducent izložbe je Moderni muzej (Stokholm), u saradnji sa Luizijana muzejom moderne umetnosti (Humlebek) i Bundeskunsthale (Bon). Platinum sponzor izložbe u Beogradu je Wiener Stadtische osiguranje, dok su zlatni sponzori Erste Banka i ERSTE Fondacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *