Umetnost

Sanjaj i kad si budan, sanjaj za srećniju realnost

Kreativna i hrabra, žena arhitekta Sanja Janković koja je svoj hobi oslikavanja nameštaja pretvorila u posao i ostvarila svoj profesionalni san. Tako je nastao brend “Sanjaj“. Ključ svega je osluškivanje sebe, prepoznavanje i ispunjenost, koja vremenom postaje sve veća, kaže Sanja za intervju u Aha magazinu.

1. Da li je ključ zajedničkog života živeti svoj život kroz profesiju ili…?

Sve je to fluidno i prelazi jedno u drugo, profesija, zajednički život koji je satkan od lepih i teških trenutaka. Nemoguće je izvagati te odnose, jer ne postoji precizna vaga za tu vrstu merenja. Kod mene se instikt i strpljenje uvek isplate.

mde

2. Umetnički brakovi imaju šanse da budu bolji od ostalih jer im umetnost vraća pozitivnu energiju koja obitava u porodici. Da li je to i Vaš slučaj i da li postoje stvari koje se teško dovode u tradcionalni red? Naime, koliko je osećaj za drugu profesiju važan da  bi takav brak funkcionisao?

Nemam to iskustvo i ne znam kako je to u drugim brakovima, ali može da bude tačno. Sigurna sam da je lakše jer možemo da prilagodimo naše radno vrijeme jedni drugima. Nekada je to izuzetno važno. Nisam sigurna da bismo mogli da budemo uvek tu kada je potrebno da smo radili u firmama sa punim radnim vremenom. U svemu je jako važna i disciplina, umetnički poziv bez discipline vodi haosu i raspadu zajednice. Kompromis je veoma zahtevan i težak ali neophodan, kako uspeh ne bi izostao. 

3. Da li ste radoholik i gde je Vaša granica između rada, stvaralaštva i običnog privatnog života?

Stalno nesto radim  i nekad je to u vezi za poslom ili nekim dnevnim obavezama, uvek se prepliće jer najveći deo posla obavljam od kuće. Moram da se pohvalim malim povrtnjakom i voćnjakom jer volim da se vrtim po bašti, uzgajam cveće i povrće. Priroda ne čeka, tamo nema stajanja. Leti mnogo vremena provodimo na selu  jer je tamo uvek akcija.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *