Muzika

Drugi festival Rurban Day u Mokrinu

Drugo izdanje jednodnevnog festivala Rurban Day, u okviru kog će publika uživati u spoju ruralnog ambijenta i urbane kulture, održaće se u subotu 7. septembra u Mokrin House-u.

Nakon prošlogodišnjeg uspešnog Rurban Day-a, inspirisani spojem seoskog i gradskog, globalnog i lokalnog, kao i kombinacijom različitih umetničkih izraza na jednom mestu, ovaj događaj raste u tradicionalno okupljanje nove, sveže energije u tihoj banatskoj ravnici i dobija svoje drugo izdanje.

Ovogodišnji festival počinje u 17 časova i donosi novinu u vidu prvog mokrinskog marketa, prodajne izložbe na kojoj će se predstaviti lokalni proizvođači jedinstvenih predmeta, rukotvorina i đakonija.

Sa početkom u 19 časova, poznati scenarista, komunikolog i satiričar Vojislav Voja Žanetić će održati neknjiževno veče pod nazivom “Moje nenapisane knjige” na kome će predstaviti svoja izabrana nekreirana dela.

Nakon toga, mladi glumac Stefan Ostojić izvešće autorski “komično-muzički sit daun” u kome uz jednu gitaru obrađuje veoma ozbiljne teme na veoma neozbiljan način.

Urbana kultura će nastaviti da pulsira kroz seoski ambijent i u 21 čas, kada će se Bitef dens kompanija predstaviti plesnom predstavom “Magbet” rađenoj po motivima istoimenog Šekspirovog dela.

Za završetak ovog jednodnevnog festivala organizatori čuvaju jednu pravu muzičku poslasticu u vidu nastupa VIS Limunada, koji neguju kosmopolitsku kulturu kroz muziku šlagera, rokenrola, bita i soula.

Rurban Day za cilj ima proširenje raznolikosti kulturne ponude na selu kroz predstavljanje tipično urbanih sadržaja u ruralnom okruženju, na taj način preispitujući mogućnosti modernog življenja na selu.

Ulaznice za drugi Rurban Day u prodaji su po ceni od 500 dinara i omogućavaju ulaz na sve festivalske programe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *