Muzika

HINDI ZAHRA se priseća prošle posete Beogradu pred predstojeće koncerte

„Energija publike bila je nestvarna! Jedva čekam opet da dođem i doživim ponovo to iskustvo!“

Ovogodišnju sezonu koncertnog serijala Musicology Barcaffe Sessions otvara svetski poznata francusko-marokanska kantautorka i pevačica, koja je pre 2 godine očarala beogradsku publiku koncertom koji je održala u okviru pomenutog serijala.
Reč je o Hindi Zahri, koja će ovaj put održati čak dva koncerta u kultnom klubu Bitefartcafe 28. i 29. septembra i time obeležiti početak još jedne sezone koja obećava vrhunsku muziku, kvalitet i predstavlja sverastući novi kulturni talas u Srbiji.

Imali smo prilike da popričamo sa Hindi Zahrom o njenom iskustvu u Srbiji, kao i o njenim očekivanjima pred prestojeće koncerte.

  • Već si nastupala u Beogradu. Kako posmatraš to iskustvo i šta očekuješ od Srbije ovaj put?

Nastupala sam u Beogradu pre 2 godine. Za mene je to bilo neverovatno iskustvo. Jako sam se povezala sa publikom i osetila sam njihovu energiju, a oni su osetili moju suštinu.

Jedva čekam da otvorim novu sezonu Musicology-ja i da vidim kojim smerom će se razvijati koncert jedne, a kojim smerom koncert druge večeri.

  • Rođena si u Maroku. Da li osećaš veliku povezanost sa svojim korenima?

Apsolutno. Moja država i narod pružili su mi mnogo toga. Provela sam tamo 5 godina u dubokoj introspekciji, razmišljanju o životu i stvaranju muzike. Obožavam Marakeš i moje ljude. Oni su veliki deo mene i mog rada.

  • Kako si se prepustila muzici? Da li je neko na to uticao ili si prosto oduvek znala da ćeš poći tim putem?

Ja sam odrasla u muzičkoj porodica, tako da je muzika uvek bila sveprisutna u mom životu. Odrastala sam slušajući Elu Ficdžerald, Tinu Tarner i Vitni Hjuston. Ostavile su ogroman uticaj na mene. Htela sam da studiram psihologiju, ali jednostavno volim da pevam. To je ono što me pokreće.

  • Kada bi bila pesma, koja bi pesma bila?

„Purple rain“ zbog mog bluza. Inače sam veliki fan Prinsovih nastupa.

  • Šta slušaš u slobodno vreme? Odakle crpis inspiraciju?

Slušam najrazličitije muzičke stilove i verujem da u svakom postoji nešto suštinsko i autentično. Vrlo često me možete zateći kako slušam sve od trepa, preko tradicionalne, klasične i digitalne muzike. Za mene u muzici ne postoje granice. Obožavam različitost i smatram da to pruža ogroman prostor za kreativnost i beskrajne mogućnosti u stvaranju.

  • Tvoja muzika ima posebni uticaj na publiku i tvoje fanove. Zbog čega misliš da se javlja takva reakcija?

Verujem da je to zbog moje želje da se oni osećaju dobro. Sigurna sam da to osećaju u načinu na koji nastupam i na koji ispoljavam svoje emocije kroz muziku.

  • Da li imaš nešto da poručiš mladim ljudima u Srbiji koji su na početku svojih muzičkih karijera?

Prepustite se sebi. Iskoristite znanje koje posedujete, ali nemojte se ustručavati da se u potpunosti prepustite i svojoj mašti. Nađite ono što vas čini drugačijim, i nemojte od toga odustajati.

Ulaznice za koncerte Hindi Zahre mogu se kupiti online ili na prodajnim mestima servisa www.tickets.rs & www.ddtickets.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *