Cake iz kuhinje Dobra hrana

Jagnjeća plećka – Gijom Iskandar osmišljava recepte za kuvanje kod kuće

Gijom Iskandar, francski šef i dobitnik Mišelin zvezde, tvorac elitnog menija beogradskog restorana Langouste, već nedeljama obilazi prodavnice i osmišljava jednostavne, a opet posebne recepte za fina jela koja svako od nas može da pripremi u svom domu. Ovo je Gijomov način da nas pozove da ostanemo kod kuće, hranimo se zdravo, ali i da ne zaboravimo da uživamo u hrani.

Gijomov recept za jagnjeću plećku:

Sastojci:

● 6 šargarepa
● 3 crna luka
● Suvi začin
● 4 mandarine
● 1 limun
● 120gr mocarele
● 1l vode
● 2.5 kg jagnjeće plećke
● 100gr rena
● 100gr lešnika
● So, biber

Priprema:
Iseći jagnjetinu na manje komade i začiniti. Na vrelom ulju kratko propržiti meso, dok se ne stvori hrskava korica.
Šargarepu oprati, ispilirati i blanširati dva minuta. Luk očistiti i iseći na četvrtine. Mandarini pilerom skinuti koru.
U dublju posudu poređati komade mesa, šargarepu, luk, lešnik i koru od mandarine i naliti vodom. Posudu poklopiti i ubaciti u rernu, peći na 200C, 90 do 120 minuta.
Kada je meso gotovo, iz posude izvaditi meso i povrće. U ostatak vode u posudi dodati mandarinin i limunov sok i kuvati nekoliko minuta (dok se ne zgusne). Sos koristiti prilikom serviranja.

Servirati sa mocarelom i renom.

Tokom trajanja vanrednog stanja zbog korona virusa, kako bi što više olakšao ljudima boravak kod kuće Gijom će na instagram kanalu restorana Langouste @langousterestoran objavljivati recepte jednostavne za pripremu koje osmišljava ovim povodom. Naravno, sve uz haštagove #stayhome i #staysafe.

Prijatno!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *