Anti-age savetnik Beauty Fashion & Beauty

Zaštita od sunca kojoj vaša koža i morski ekosistem kažu hvala

Svestan značaja morskog sveta za budućnost planete i zdravlje svih njenih stanovnika, La Roche-Posay je brend  čiji proizvodi za zaštitu od sunca imaju formulu koja je najmanje 70 odsto biorazgradiva, ekološki je testirana i njen uticaj na životnu sredinu je minimalan.

Beograd, 27. avgust 2020. – Poseta moru možda izostane ove godine, ali to ne znači da se ne treba konstantno edukovati i raditi na očuvanju njegovih dubina, u kojima ćemo opet uživati. Opstanak bogatog podvodnog morskog sveta ugrožen je zbog tona plastike koja godišnje završi u morima i okeanima. Oni su vitalni organ Zemlje i prirodni regulator klime. Njihovim ugrožavanjem stvaraju se negativne klimatske promene i narušava balans u prirodi.

Korali koji formiraju koralske grebene bitni su za održavanje jedinstvenih autohtonih i retkih morskih vrsta. Iako pokrivaju samo 0,1 odsto Zemljine površine, na koralskim grebenima živi čak 30 odsto raznovrsnih biljnih i životinjskih vrsta morskog ekosistema.

Stavljajući ekološku svest i odgovornost kao jedan od glavnih prioriteta i razumevajući značaj morskog sveta za našu planetu, La Roche-Posay posvećen je kreiranju zaštite od sunca koja ne šteti njegovoj simbiozi i biodiverzitetu.

Zaštita širokog spektra – bez tragova na koži, sa minimalnim uticajem na životnu sredinu

Savet stručnjaka: Kako ispravno zaštiti decu od sunca?Mala deca su vrlo osetljiva na sunce i treba ih štiti na najbolji mogući način, ali ipak uzevši u obzir  da je sunce takođe važno i za vitamin D. To znači da se deca mogu izlagati suncu rano ujutru ili kasno popodne. Deca do 6 meseci treba da izbegavaju izlaganje suncu i da ne koriste antisolarne kreme, već samo da koriste zaštitnu odeću, šešire i kapice“, napomenula je dr sci. med. spec dermatovenerologije Danica Milobratović.

Kroz  Anthelios liniju, La Roche-Posay već treću deceniju usavršava proizvode za zaštitu od sunca i osmišljava inovacije u oblasti UV filtera i najboljih tekstura i tehnologija. Akcenat je na zaštiti širokog spektra, na rešenjima koja štite kožu od UVA i UVB zračenja i istovremeno deluju preventivno na oštećenja izazvana UVA, UVB infracrvene-A zracima i zagađenjem. Zajednička im je i formula koja formira jaku, homogenu, nemasnu i otpornu  mrežu zaštite, koja ne prelazi na druga područja.

Studija je pokazala da Athelios proizvodi ne ostavljaju bele tragove na koži, ne čine je masnom, i lagane su teksture.[1]

[1] Studija sprovedena na 36 žena, 7 muškaraca od 22-62 godine, na svim tipovima kože, 100 odsto reaktivna/osetljiva koža

Anthelios inovacije – učinkovita zaštita za decu i odrasle

Anthelios nevidljivi sprej SPF 50+ je lider među proizvodima za zaštitu od sunca u ovom obliku i to iz nekoliko razloga. Prvo, dermatološki je testiran sprej za telo sa vrlo visokom zaštitom. Drugo, u sebi sadrži inteligentu polimer tehnologiju koja ima dvostruko dejstvo – pruža visoku UVA zaštitu i sadrži formulu koja je visoko otporna na vodu, znoj i pesak. I treće, ovaj sprej je brzoupijajući, tako da na koži neće ostaviti lepljive, masne ili bele tragove.

Athelios dermo-pediatrics nevidljivi sprej SPF 50+/UVA namenjen je za osetljivu kožu dece, pruža visoku zaštitu širokog spektra i štiti od oštećenja koja prouzrokuju infracrveno zračenje i zagađenje. Takođe je otporan na vodu, pesak i znoj, tako da će i nakon igre u pesku, sprej ostati na dečjoj koži.

Anthelios nevidljivi sprej SPF 50+ i Anthelios dermo-pediatrics nevidljivi sprej SPF 50+ imaju veoma laganu teksturu koja pruža visoku zaštitu i ostaje na telu čak i ako ste proveli ukupno 80 minuta pod vodom (4 puta 20 minuta).

Athelios proizvod sa visokom UVA zaštitom je Athelios Shaka Fluid SPF 50+. Namenjen je svim tipovima kože lica, ali je pogodan i za osetljivu i može se koristiti tokom cele godine. Štiteći kožu od UVA i UVB zraka, sprečava nastanak oštećenja izazvanih infracrvenim-A zračenjem i zagađenjem. Ispitivanje[2] je pokazalo da 85 odsto testiranih smatra da je ovaj proizvod lagan za kožu, osim toga ne čini je masnom  i ne ostavlja bele tragove.

La Roche-Posay pored brige o osetljivoj koži, brine i za osetljive životinjske vrste i deluje u skladu sa principima zaštite životne sredine. Sada je pravi trenutak da se dermokozmetička industrija još jednom ujedini oko pravog cilja, a to je podizanje ekološke svesti. U međuvremenu, svako od nas može svakodnevno da da svoj doprinos na ovom polju, i bude ponosan na sebe.

Dodatne informacije o proizvodima možete pronaći na La Roche-Posay sajtu.


[2] Studija sprovedena na 36 žena, 7 muškaraca od 22-62 godine, na svim tipovima kože. 100% reaktivna/osetljiva koža.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *