Nekategorizovano

Serum za negu lica – trend ili must-have?

Serum – obaveza ili dodatak nezi? Koja je njegova uloga? Da li ste dovoljno stasali za njegovu upotrebu?

Serum, slobodno možemo reći, nakit za sve tipove kože. Dakle, koncentrat prepun sastojaka dizajniranih da prodru u kožu kako krema nikada nije u mogućnosti.

Njegova cena često može biti veća od same dnevne ili noćne kreme, ali verujte nam, vredi! Ovaj proizvod vredi svakog dinara jer donosi mnošto prednosti koži – zaglađuje fine linije, daje čvrstoću koži, ubrzava promet ćelija, posvetljava ten, pa neki čak deluju i na hiperpigmentaciju, odnosno na smanjenje vidljivosti tamnih fleka i sprečavanje nastanka novih.

Dakle, serum je istinska vitaminska bomba za vaš ten – što više korisnih sastojaka pružite, koža će vam biti zahvalnija, te će bolje izgledati.

Uverilili ste se da je serum vaš must have na kozmetičkoj polici. Stoga vam donosimo 5 saveta kako da u potpunosti iskoristite blagodeti seruma.

  • Dobro čišćenje kože – pre nego bilo šta nanesete na kožu, ne zaboravite da je čišćenje i umivanje prvi korak. Uvek koristite mlaku vodu, jer vruća koža na koju biste naneli serum, više se znoji, te sprečava upijanje aktivnih sastojaka, dok će prehladna voda zatvoriti pore, blokirajući da serum prodre u kožu.
  • Serum nanosite na suvu kožu, ali odmah nakon umivanja i čišćenja, jer je takva koža čak 10 puta propusnija. Birajte serume koji sadrže pipetu, jer imaju izvanrednu moć apliciranja. Serum aplicirajte na jagodice prstiju, nežno spojite prste, a potpom laganim pokretima nanesite na lice. Ne zaboravite nikako na vrat i dekolte!
  • Manje je uvek više – serumi, kako smo rekli, su super koncentrati. Stoga njihova cena može biti veća, ali zaista je isplativo jer je dovoljno jako malo da biste dobili potpun efekat. Čak pola pipete može biti dovoljno da negujete i lice, vrat i dekolte.
  • Serum nije krema – dakle, serum bez kreme ne znači ništa, ali serum uz kremu je prava bomba za mladost kože. Dakle, nakon čišćenja, a pre nanošenja dnevne ili noćne kreme, nanosimo serum. Međutim, pustite barem 5 minuta da prođe od nanošenja seruma do apliciranja kreme. Dobro formulisani serumi se brže upijaju, ne ostavljaju masne i lepljive tragove čak i ako su na uljnoj bazi.
  • Ujutru ili uveče – o, da! Serum se nanosi i ujutru i uveče, pre dnevne, odnosno noćne kreme. Neki serumi su sjajni jer su transverzalni, pa ih možete koristiti i sa drugim linijama brenda, pa tako nakon seruma možete naneti hidratantnu kremu, hranljivu, a još bolje anti-age.

Ako zapamtimo činjenicu da nakon 30. godine koža svake godine gubi 1% kolagena (znači da sa 40 god imamo već 10% kolagena manje, a sa 60 godina 30% kolagena) shvatamo da je najbolji početak za anti-age negu od 25. godine. Do tada, hidratacija i čišćenje, a nakon 25. godine, obavezno je uključiti i anti-age negu.

Naš odabir je revolucionarni Super Serum [10], istinski anti-age dragulj iz srca pariske Laboratorije NUXE na kome su stručnjaci radili godinama unazad, i stvorili zlatno čudo spojivši ekspertizu o anti-age (NUXE je br.1 nega u francuskim apotekama) i uljima (NUXE suva ulja su br. 1 suva ulja u francuskim apotekama). Uz Super Serum [10] koža počinje da se ponaša kao da je 10 godina mlađa, odnosno njena funkcija se podmladila za čak deceniju.

Redovnom upotrebom Super Seruma [10], ubrzava se sinteza kolagena, smanjuje vidljivost bora i finih linija, pore se skupljaju, a smanjuje se i broj i intenzitet tamnih mrlja. Istovremeno, Super Serum [10] deluje na hidrataciju kože, što je jako bitan faktor u borbi protiv bora. Nakon 8h nivo vlage u koži je čak 60% veći.

Dodatkom planike (snežnog, zimskog cveta), koža je dobila dodatna oksidativna svojstva, jer zahvaljujući ovom cvetu, matične ćelije u koži aktiviraju čak 600 proteina, koji su tokom godina postali neaktivni.

Potpuna revolucija u nanošenju ovog proizvoda jeste što ćete na koži osetiti hiljade i hiljade mikrosfera frakcionisanih biljnih ulja koji se savršeno stapaju sa kožom, ne ostavljaju masan film, a  pre svega pružaju koži udobnost i mekoću.

Ako ste poželeli da se rešite tamnih fleka ili sprečite njihov nastanak koji nam s godinama sledi, Super Seruma [10] sadrži i vitamin B3 ili niacinamid koji je deluje na smanjenje nastanka tamnih fleka i smanjuje vidljivost postojećih.

Na kraju, koliko je samo razloga zašto morate imati serum, i isprobati NUXE Super Seruma [10], za kožu koja se ponaša kao da je  godina mlađa.

Neodoljiva ponuda ide uz novi Super Seruma [10], a to je da uz svaki dragulj, dobijate na poklon Čarobno suvo ulje Florale 30 ml.

Cena: 7500 din

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *