Nekategorizovano

IKEA Srbija obeležava Green Friday

IKEA poziva kupce na povrat starog IKEA nameštaja, a zauzvrat će dobiti vrednosnu karticu.

IKEA Srbija i ove godine obeležava Green Friday u cilju podizanja svesti o važnosti održive kupovine i osnaživanja kupaca da donesu svoj korišćeni nameštaj. Članovi IKEA FAMILY programa u periodu trajanja kampanje mogu da iskoriste odličnu priliku za povrat starog IKEA nameštaja usled čega zauzvrat dobijaju vrednosnu karticu sa 50 odsto uvećanim iznosom od procenjene vrednosti IKEA nameštaja koji vraćaju. Ova ponuda je aktuelna u periodu od 10. do 28. novembra.

Kao kompanija koja nastoji da postane u potpunosti klimatski pozitivna do 2030. godine, IKEA će otkupljene proizvode prodavati u robnoj kući IKEA Beograd, na odeljenju Cirkularni kutak, i tako Green Friday učiniti još održivijim.

IKEA nastoji da ostvari što pozitivniji uticaj na ljude i planetu, zato i ove godine, po odličnim uslovima, omogućavamo otkup starog nameštaja u sklopu akcije Green Friday. Na primer, ako želite da vratite stočić čija je procenjena vrednost 3,000 dinara, zauzvrat ćete dobiti vrednosnu karticu s iznosom od 4,500 dinara, koju možete potrošiti kada vam zaista bude potrebna. Osim toga, želimo da postanemo još održiviji, tako da će korišćeni nameštaj koji smo otkupili biti ponuđen na prodaju i na taj način ćemo mu produžiti upotrebnu vrednost”, istakao je Strahinja Urošević, direktor tržišta IKEA Srbija.

Svako ko želi da iskoristi ponudu, a trenutno nije član IKEA Family kluba, može jednostavno da se pridruži, bilo onlajn ili u prodavnici. Oni koji žele da vrate stari IKEA nameštaj, najpre treba da provere koji proizvodi su adekvatni za povrat, a zatim urade online procenu nameštaja.

Nakon toga će dobiti QR kod, procenjenu vrednost i broj prijave. Svi predmeti treba da se donesu potpuno sklopljeni u robnu kuću IKEA Beograd, na odeljenje Službe za kupce. Nije potrebno imati račun za povrat proizvoda.

Zaposleni kompanije IKEA će proveriti u kakvom je stanju komad nameštaja koji bude vraćen, a kupcu će biti ponuđena konačna otkupna cena, koju može odbiti ukoliko je ne smatra zadovoljavajućom. U slučaju da otkupna cena bude prihvaćena, IKEA će otkupiti nameštaj, a zauzvrat će dati kupcu vrednosnu karticu sa 50 odsto uvećanim iznosom od procenjene vrednosti starog IKEA nameštaja, u periodu trajanja kampanje, od 10. do 28. novembra. Svi vraćeni proizvodi biće dezinfikovani u skladu sa sigurnosnim merama za COVID-19, u zavisnosti od vrste materijala i stanja proizvoda.

Želimo da ostvarimo pozitivan uticaj na ljude i planetu, zato akcijom Green Friday nastojimo da podstaknemo što održiviju potrošnju. Poklanjanje drugog života stvarima koje nam više nisu potrebne i kupovina korišćenog IKEA nameštaja samo je mali deo onoga što svako od nas može da učini kako bismo smanjili svoj karbonski otisak. Akcija koju sprovodimo deo je naših napora da postanemo potpuno održiva kompanija, što smo istakli i na konferenciji UN-a o klimatskim promenama – COP26“, rekla je Staša Stojkov Rošić, liderka za održivost u kompaniji IKEA Srbija.

Povrat starog nameštaja u robnoj kući IKEA Beograd je moguć tokom cele godine, ali samo od 10. do 28. novembra traje akcija kojom kupci mogu zaraditi 50 odsto više u odnosu na procenjenu vrednost nameštaja. Prošle godine je tokom Green Friday kampanje otkupljeno 155.000 komada nameštaja širom sveta, na 26 tržišta, uključujući i Srbiju, a korišćeni nameštaj može biti kupljen tokom cele godine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *