Nekategorizovano

LA ROCHE-POSAY – PIONIR U NAUCI ZA BOLJI ŽIVOT OSETLJIVE KOŽE

Pomerajući granice u dermatologiji, brend La Roche-Posay  organizovao je globalni DermLive događaj koji okuplja svetske stručnjake i eksperte sa ciljem da prošire ključne poruke i rešenja za niz kožnih oboljenja, koja utiču i na psihičko zdravlje, dok kampanjom #SKINISMORETHANSKIN inspirišu javnost i pozivaju sve koji pate od problema s kožom da se oslobode pritiska i pomognu drugima deleći lično iskustvo.

FOTOPROTEKCIJA – UVMUNE REVOLUCIJA

Više od 30 godina naprednih kliničkih istraživanja na polju zaštite od sunca i netolerantnosti kože na sunce doprineli su razvoju nove generacije UV filtera koji su osnov linije Anthelios, nenadmašne zaštite širokog spektra za osetljivu kožu.

Najnovije tehnologije i sastojci, kao što je Mexoryl XL, obezbeđuju najvišu zaštitu od UVA i UVB zraka, infracrvenog zračenja i zagađenja, faktora koji doprinose fotostarenju i izazivaju rak kože.

SPOJ NAUKE I DERMATOLOGIJE

Ulažući u znanje, kroz saradnju sa vrhunskim dermatolozima, brend je sproveo je više od 700 kliničkih ispitivanja na preko 200,000 pacijenta uzrasta od 0 do 104 godina, sa osetljivom kožom i problemima poput atopijskog dermatitisa, akni i alergija

Ispitivanja su pokazala da 50 odsto pacijenata sa aknama se samoizoluje, dok 46 odsto njih ima predispozicije da razvije depresiju.

350 000 školskih dana se propusti zbog kožnih oboljenja kao što su akne, a kao pomoć i prvi korak ka rešavanju nepravilnosti na koži, brend preporučuje Effaclar liniju namenjenu za masnu kožu sklonu aknama.

79 odsto pacijenata sa ekcemom, tokom akutne faze, prijavljuje česti izostanak s posla.

50 odsto pacijenata koji pate od atopijskog dermatitisa oseća se stigmatizovano od strane društva zbog čega je La Roche-Posay na temelju najnovijih naučnih otkrića o mikrobiomu, razvio Lipikar Baume AP+M, koji uspostavlja ravnotežu mikrobioma i obnavlja barijeru kože, a namenjen je veoma suvoj koži sklonoj ekcemima ili alergijama

Ožiljci su takođe pojava na koži čiji je oporovak dugotrajan i kompleksan proces. Bilo da su mala ili velika oštećenja, na tom putu saveznik je Cicaplast Baume B5 umirujući balzam na bazi aktivnih sastojaka: madecassoside-a koji dokazano pomaže pri obnovi epitela, umiruje kožu i smanjuje osećaj boli za oko 90 odsto.

BORBA UZ NEGU ZA BOLJI ŽIVOT KOŽE

Brend je najavio specijalni program podrške onkološkim pacijentima pod nazivom Fight With Care jer čak 80 odsto njih pati od neželjenih efekata s kožom uzrokovanih agresivnim terapijama u lečenju karcinoma.

93 odsto korisnika proizvoda smatra da im se koža poboljšala nakon određenog perioda

80 odsto pacijenata procenjuje da je intenzivna nega podjednako važna kao tretmani

Ovaj specijalan program za pacijente dostupan je široj javnosti, putem društvenih kanala kao i ovlašćenim apotekama, sa ciljem da pruži odgovore na mnogobrojna pitanja. Program koji je kreiran u formi brošure, sadrži 60 stranica koje nude savete oformljene uz pomoć stručnjaka – dermatologa i onkologa, sa ciljem poboljšanja svakodnevnice u vidu upravljanja bolom, adekvatnoj ishrani, fizičkoj aktivnosti i najvažnije, nezi kože


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *