Nekategorizovano

Hajde da imamo vremena

Šta je za vas umetnost i kako je doživljavate? Da li su to samo velika dela čuvenih umetnika ili je vidite i osećate u svim sferama života? Primećujete li je u muzici koju svakodnevno slušate i stihovima koje pevušite ili pak u običnim predmetima, poput oslikanih kravata, kišobrana, torbi za kupovinu i šoljica za kafu?   

Sva ta mala, svakodnevna umetnička dela zovu nas da ih primetimo, da ih osetimo i da im dozvolimo da nam ulepšaju dan. Ali, da li imate vremena da o njima razmislite i bar na momenat uživate u njihovoj jedinstvenosti?

Mnogi slikari, tragajući za pravom bojom, pisci u potrazi za pravim rečima, muzičari – za idealnim tonom, svoju inspiraciju nalazili su upravo uz šoljicu kafe koja ih je razbuđivala, bistrila misli i pomagala da dođu do idealnih kombinacija boja, reči i tonova. Umetnost i ritual ispijanja kafe neraskidivo su povezani vekovima unazad. Kažu da je čuveni francuski književnik Onore de Balzak pio i do 50 šoljica kafe, a kao veliki ljubitelj ovog napitka bio je poznat i Ludvig van Betoven. Danas taj spoj dobija i svoje savremene oblike pa se javlja kao umetnost oslikavanja kafom, slikanje na kafi ili kreiranje različitih oblika od zrna kafe, taloga kafe ili pak, prosute kafe. Često nismo ni svesni da se iza ilustracije, koja upotpunjava naš trenutak uživanja u šoljici omiljene kafe, krije umetnik čije nas je delo očaralo i nateralo da izaberemo baš tu šolju za svoj savršen trenutak. Ana Vasiljević – Anushka, jedna je od njih. Njen čarobni svet cvetova, veselih devojaka i vedrih boja preneće vas u svet mašte i učiniti vaš ritual ispijanja kafe posebnim.

Kafa je inspirisala i ovu mladu umetnicu da na svoj specifični način oslika svoje omiljene rituale ispijanja kafe, a Grand kafa je ponosno te ilustracije primenila na svoj šoljice i limenke i time omogućila svim svojim potrošačima da uživaju u umetnosti i ispijaju kafu na malo drugačiji način. Novi dizajn Grand kafa šoljica i limenki odiše jednostavnošću, ali i elegancijom.  Grand kafa će uvek biti podrška mladim umetnicima u njihovom radu i pomagati da njihov rad bude dostupan široj publici. Ponosni smo na ovu saradnju i na činjenicu da možemo na ovaj način da inspirišemo i podržimo kreativnost.

Hajde da imamo vremena za umetnost, za stvaranje i uživanje u njoj. Hajde da nađemo vremena za sebe, za ono što vas ispunjava i pokreće. Neka vas ispiriše jedno naizgled obično jutro i vaša omiljena Grand kafa iz nove, živopisne šoljice koja prkosi svakom tmurnom danu, rasteruje oblake i sve sive misli.

Neka miris i ukus Grand kafe probudi umetničku crtu i u vama. Pronađite svoje zrno inspiracije i uživajte. I, ne zaboravite, i ispijanje kafe je – umetnost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *