Nekategorizovano

Pretprodaja knjige sa humanitarnim aspektom

Autorka knjiga za najmlađe, Nada Serafimović, nekoliko godina radi za izdavaštvo u celom svetu kao ilustrator. Ovom prilikom obraća se ljubiteljima knjige koji svoju decu, kao i decu svojih najdražih žele da  usreće jednostavnim pričama, sa jakim porukama, i vibrantnim ilustracijama. Primerci bi bili spremni za isporuku od Septembra 2022.godine.

Glavna junakinja je beogradska maskota, naš vrabac, ponekad odrasla u prisećanju svog detinjstva, a ponekad u poučnim avanturama kao odrasla kako bi deca izvukla lepe pouke iz njih. Takodje BG Ptica ispolava ljubav kroz molitvu celom svetu, empatična je i voli da putuje. Priče su nastale tokom putovanja autorke, i upoznavanjem ljudske prirode na svim meridijanima.Pet naslova objavljenih u Americi na srpskom jeziku su sledeći:-Božićni kostimi-Pospana pred Novogodišnju Noć-Bajka o Beogradu- BG Ptica gradi kućicu na drvetu-Prijatelj BG Ptice iz daleke zemlje. Šesti naslov je u izradi dok traje pretprodaja, i naslov glasi: – BG Ptica u potrazi Izgubljeno-Nađeno, koja će biti završena da sa ostalim uđe u štampu. Cilj pretprodaje je dobijanje sredstava za štampu, i doniranje takozvanih Uličnih biblioteka, kako bi mališani koji nisu u situaciji da imaju knjige u svom domu, mogu da pročitaju knjigu i vrate je da se ciklus nastavlja. Autorka se nada doniranju deset takvih instalacija od drveta u Srbiji, sa minimumom od dve stotine i četrdeset knjiga.

Štampa u boji, 20x20cm, meki povez, naslovi sadrže izmedju 44 i 48 stranica.Izdavač: Summer Island Press

Da bi donacije i uplate bile sasvim legalne i moguće, Nada Serafimović je sa svojim kolegama ilustratorima osnovala neprofitno udruženje, kako bi ovaj projekat bio prvi u nizu mnogih koji baštine ovu profesiju u Srbiji, i omogućavaju delovanje grupe na najbolji mogući način, i sada kao pravno lice. Srdačno se pozivaju i firme koje žele da učestvuju u uspehu ovakvih projekata, da se jave za donaciju.
Dinarski: 205-426993-91
Devizni: 00-708-00055731
Udruzenje “illustration date”
Ident. broj: 28340648
Pib: 112966165
Pretprodaja traje do 15.6.2022.

Nada Serafimović 0656306042

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *