Nekategorizovano

Pet minuta za Generaciju Z

Organizacija ,,Pet minuta za tebe“ u saradnji sa Naučno-tehnološkim parkom Niš organizuje
konferenciju ,,5 minuta za Gen Z“.

Ovaj događaj ima za cilj da motiviše mlade da kroz primere svojih vršnjaka uvide kako putem brojnih aktivnosti i angažovanja mogu da rade na sebi i razvoju svoje karijere. Predavači će moći da prenesu svoje znanje iz određenih oblasti mladima i da ih upoznaju sa svim pozitivnim i negativnim iskustvima sa kojima su se susreli na putu do svog kako karijernog, tako i ličnog razvoja.
Konferencija će kroz tri govornika obuhvatiti tri teme, a to su:
1. Liderstvo,
2. Lični razvoj i
3. Javni nastup.


Ove teme će biti obuhvaćene od strane predavača koji su dosta uticajni među mladima, a to su:
Darko Pavlović, Kristina Nikolić i Mihailo Mitić.


Darko Pavlović ima 19 godina i prva je godina osnovnih akademskih studija na Ekonomskom fakultetu u Nišu. Svoj prvi uspeh u timu imao je u izviđačkom odredu ,,Josif Pančić”, u kojoj je trenutno zamenik načelnika. Jedno od njegovih trenutnih mesta je i udruženje ,,Džedajski pokret” gde je lider tima za fundraising i finansije. Završio je Pravno-poslovnu školu Niš u kojoj je zapamćen kao jedan od učenika koji je najviše doprineo pomenutoj pa svoje znanje primenjuje u više pravnih organizacija. Kao alumnista najboljeg Učeničkog parlamenta u Srbiji, gde je proveo tri školske godine u Upravnom odboru, dve kao potpredsednik a poslednju i kao predsednik, učestvovao je u izradi koncepta rada organizacije ,,PRLMNT” koja ima za cilj da osnuje Uniju Učeničkih parlamenata u Nišu. Slobodno vreme voli da provodi u prirodi i putuje sa sebi dragim ljudima. Njegov moto je – Upornost se isplati, nikad ne odustaj.


Kristina Nikolić je studentkinja osnovnih akademskih studija na Mašinskom fakultetu u Nišu, smer Inženjerski menadžment. Osnovnu školu ,,Stefan Nemanja” završila je kao đak generacije zahvaljujući brojnim takmičenjima a u gimnaziji ,,Svetozar Marković” je maturirala kao najbolja aktivistkinja. Više od sedam godina pohađa razne internacionalne medijske programe od kojih je najučestaliji Erasmus+ koji joj je dosta pomogao da upozna ljude iz različitih oblasti širom sveta sa kojima danas kreira nove projekte. Zahvaljujući vannastavnim aktivnostima, javni nastup, multimedija, organizacija događaja i liderstvo su danas njena polja delovanja kao predavačice, a u to se svakodnevno uveravaju njeni učenici kojima predaje nemački jezik koji govori tečno pored engleskog jezika. U slobodno vreme voli da putuje, izlazi iz zone komfora otkrivajući i učeći nove stvari. Njen moto je – Vera u sebe je prva tajna uspeha.

Mihailo Mitić je student druge godine osnovnih akademskih studija na Geografskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Svoje putovanje kreće kao učesnik lokalnih volenterskih akcija u Nišu gde je završio gimnaziju ,,Bora Stanković”. Volontersko iskustvo nastavlja po celoj Srbiji pa čak i do razmena kroz koje je proputovao više od pola Evrope i za sebe kaže da ne planira da stane. Svoj omiljeni grad Niš voli da promoviše i ovog trenutka doprinosi lokalnoj zajednici kao organizator četiri Erasmus+ razmene mladih u Nišu. Ljubav prema geografiji pokazuje istraživanjem prirode i provlačenjem kroz uske i mistične kanale uzbudljivih pećina. Uspeh u pomenutoj oblasti dokazao je prvim mestom na Nacionalnoj ekološkoj olimpijadi i bronzom na Geografskoj balkanijadi u Sloveniji. U slobodno vreme voli da peca, planinari, skija i vozi biciklu po što nepristupačniijim terenima. Njegov moto – Prihvatanje svih mogućnosti koje nam život pruža, ali uz pitanje da li vredi potrošiti vreme na tu priliku.


Pored bazičnih tema, učesnici konferencije će imati priliku i da poslušaju prezentaciju na temu
tehnološkog preduzetništva.

Događaj će se održati 17. maja 2022. godine od 12h do 14h.
Konferencija će ugostiti do 200 mladih koji su zainteresovani za temu događaja, kao i predavače.
Oni će kroz 2h trajanja konferencije moći da nauče kako da rade na svom personalnom i
karijernom usavršavanju, kao i da se međusobno umreže sa drugim mladim ljudima.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *