Nekategorizovano

ZdravoRastimo atletski dan ove godine u Kraljevu, specijalni gost Emir Bekrić

Sa željom da doprinese razvoju sportskog duha i zdravih navika kod dece, kompanija Nestlé u saradnji sa Savezom za školski sport Srbije organizuje ZdravoRastimo atletski dan na Sportskom stadionu u Kraljevu 16. maja, sa početkom u 10 časova.

Učenici i učenice iz škola širom Srbije takmičiće se u nizu disciplina u okviru republičkog prvenstva u atletici, a specijalni gost događaja biće proslavljeni srpski atletičar Emir Bekrić. Nacionalni rekorder u trci na 400 metara sa preponama i osvajač medalja na svetskim i evropskim prvenstvima podeliće s decom svoje bogato iskustvo i ukazati im na brojne prednosti bavljenja sportom.

Osim takmičenja, biće organizovana kreativna radionica na temu ishrane. Na maloj voćnoj pijaci mladi sportisti imaće priliku da se okrepe, a regionalni nutricionista kompanije Nestlé Adriatic Koraljka Novina Brkić pokazaće im na primeru ZdravoKlopajmo tanjira kako treba da izgleda dobro izbalansiran kvalitetan obrok koji obezbeđuje sve što je potrebno za pravilan rast i razvoj.

Nestlé sportski dan biće održan po drugi put, uz podršku Ministarstva omladine i sporta, kao i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, i deo je projekta ZdravoRastimo koji ova kompanija sprovodi u Srbiji već 10 godina, sa težnjom da podrži roditelje i obrazovne institucije u uspostavljanju temelja za zdrav razvoj budućih generacija. Do sada je više od 100.000 osnovaca u više od sto škola širom Srbije prošlo kroz ovaj edukativni program.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *