Nekategorizovano Zdrave priče Zdravo telo

Vreme je za masažu!

Naš tim Aha magazina ozbiljno shvata svoje masažne rutine i u njima ozbiljno uživa. Mesto na kom rado i redovno ,,ležemo na sto“ je baždareno strčnim i profesionalnim pristupom naših prijatelja iz BeoFizio centra.

Koje masaže mogu jednom nedeljno? Lepa vest je da se sve masaže mogu praktikovati jednom nedeljno i da su čak i poželjne! Bilo da se radi o psihofizičkoj relaksaciji nakon napornog dana i dugog sedenja na poslu ili je u pitanju određeno stanje koje zahteva terapeutsku masazu. Kada su sportisti u pitanju, masaža je sastavni deo svake njihove nedeljne rutine, kako u profesionalnom sportu tako i u amaterskom, jer se mišici u oba slučaja angažuju. Naravno, sve ovo u dogovoru sa terapeutom, koji na osnovu prethodne procene preporuči odredjeni tip masaze.

Koja masaža se koristi kod bolova u leđima? Zavisno od uzroka i lokalizacije bola, može se primeniti jača ili blaža relaks masaža radi otklanjanja spazma koji često daje osećaj napetosti u ledjima, medjutim, ukoliko je uzrok druge prirode, masaža je jedna od više procedura koja se primenjuje u rešavanju problema.



Po čemu znamo da je masaža dobra? Po osećaju rasterećenosti, zadovoljstva i lepršanja nakon iste, boljoj produktivnosti na poslu i česćem osmehu u toku slobodnog vremena.

Savremen način života ( sedenje, rad za računarom…) uzrokuje povećanje tonusa u mišićima (pre svega u mišićima vrata i rameno – lopatične regije). Ako se ova mesta ne tretiraju, vremenom nastaju ,,čvorovi“ koji su bolni i ograničavaju pokretljivost. Terapeutska masaža povećava protok krvi do ciljanih mišića, ubrzava dotok hranljivih mateija i pospešuje oporavak mišića. Kao rezultat imamo smanjenje bola i povećanje fleksibilnosti mišića.

Pronadji svoju pravu meru, među prijateljima u BeoFzio centru.

Tekst: N.V.

Fotografije: Arhiv www.beofizio.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *