Beauty Fashion & Beauty

Estera – centar estetske medicine: Blistav ten uz hemijski piling

unnamedestera

Iako su se ideali lepote s vremenom menjali, ono što je ostajalo isto jeste želja za zdravim, negovanim i atraktivnim izgledom. Naime, još u starom Rimu žene su otkrile neverovatnu moć voćnih kiselina u svakodnevnoj nezi, te su neretko na kožu nanosile talog zaostao nakon vrenja vina.

Danas je veoma popularan hemijski piling na bazi glikolne, limunske, mlečne, salicilne i kodžik kiseline, kojim se epidermis uspešno rehidrira, uklanja se površinski sloj kože bez izraženog perutanja i ljušćenja, a normalna pH vrednost kože se ponovo uspostavlja. Kako bi se omogućila efikasnija penetracija hranljivih i hidratantnih sastojaka, neophodno je osloboditi se površinskog sloja kože koji je odgovoran za sivkast ten i umoran izraz.

Uklanjanje mrtvih ćelija nije jedina svrha pilinga s obzirom na to da se njegovom primenom mogu rešiti određeni problemi poput dehidratacije, finih bora, neujednačene teksture, hiperpigmentacija i posledica foto-starenja. Površinski hemijski piling voćnim kiselinama deluje u epidermalnoj regiji sa stimulacijom dubljih slojeva i njegova prednost ogleda se u činjenici. Blistav ten uz hemijski piling da kombinacija različitih kiselina ima energično dejstvo na rešavanje navedenih indikacija. Reč je o tretmanu „lunch time”, koji savremenoj ženi pruža komfor da se nakon postupka vrati svojim isplaniranim dnevnim aktivnostima budući da osim prolaznog crvenila, piling nema drugih neželjenih efekata.

Jesen i zima su idealna godišnja doba za izvođenje ove estetske procedure pošto sam piling kožu čini veoma osetljivom na UV zračenje te je obavezna i krema sa zaštitnim faktorom kao deo protokola. Samo nanošenje kiselina traje desetak minuta, a prati ga blagi osećaj toplote na području gde se primenjuje. Rezultati su vidljivi već nakon prvog tretmana. Koža postaje sjajna, meka i potpuno pripremljena da upije sve neophodne sastojke iz preparata za negu koji joj pomažu da zadrži vlažnost. Hemijski piling treba da bude obavezan korak redovne nege, a naročito je poželjan za prilike kada treba posebno zablistati, kao što je novogodišnja noć.

Centar estetske medicine „Estera” nagrađuje hemijskim pilingom tri čitateljke koje pošalju najkreativniji komentar na temu lepote na mail ahaurednik@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *