Idea woman Ljudi od ideja

Žana Poliakov : Ljubav je najveća inspiracija

Zana-PoliakovOna se igra različitim medijima i u svakom se oseća kao kod kuće, sajber spejs je poput njene kuhinje, magazin njena dnevna soba, knjige podjednako dobar teren da na njemu hrabro i otvoreno deli svoju intimu i dileme koje nas povezuju.

Kreativni duh uvek prati izgubljenu stranu naše ličnosti. Kako ih Žana spaja?

    Fokusiram se da obezbedim hranu za svoju dušu a ne za ego. Kreativnost ne čuvam, već ispoljavam. Verujem da smo ovde da bismo stvarali, kreirali, pesmu, priču, nameštaj, fantastična jela, knjigu. Šta god to bilo – mi stvaramo. Život koji stvaramo naše je najveće umetničko delo.

Zana-Poliakov2

Vaša životna instalacija je ?

    Download zvani Love. And Joy. I sloboda…

 Da li postoje dve Žane, jedna za kompjuterom, jedna koja pravi predah od svega i diše?

     Postoji verovatno više nas, ali sve nastupamo pod jednim imenom. Postoji Žana s lavovskim all-mighty – sve mogu i sve hoću pod reflektorima i postoji ona koja uživa u jednostavnom životu, simple life, simple food, u tišini i prirodi. Jedna vredna i entuzijastična, druga lenština i mizantrop. Kad je jednoj dosadno, druga je zabavlja i tako ukrug.

Koji je to trenutak koji vam je potpuno promenio život?

     Mislim da sam se probudila kad mi je umrla majka. Svakome od nas značajan je taj trenutak suočavanja sa smrću bliskih osoba, u isto vreme je zastrašujući i oslobađajući. Zašto bismo se plašili smrti? To je jedina sigurna stvar u našim životima. Onda, zašto bismo se i plašili, zašto ne bismo živeli kao da je svaki dan poslednji. Kad ako ne sada? Ili: Why not now? – pitanje je koje sebi postavim kad god mi nešto zvuči previše izazovno. Ako ne probam, neću znati. Pomogne da pogledaš stvari iz druge perspektive, ako mi je sutra poslednji dan, da li bih se nervirala zbog ovoga što se dešava? Da li bih radila ovo što radim sada ili bih radije iskoristila ovo ograničeno vreme na planeti za nešto drugo što me više veseli… Čitam sad neku knjigu u kojoj lepo piše – naš najveći strah je strah od slobode.

Tekst: Ljilja Budić Stanković     Foto: Milena Goševska

* Ceo intervju sa Žanom Poliakov pročitajte u štampanom izdanju Aha magazina – šesti broj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *