Fashion & Beauty Naš izbor

Sara Jovanović: Nadolazeća lepota nove kreativnosti

Sara

Svoje talente negovala je od detinjstva, nestrpljivo čekajući trenutak da ostvari svoj san. Sara Jovanović je zablistala pre tri godine i od tada nas svakim nastupom uverava u  strast prema sceni, hipnotiše svojim moćnim transformacijama… Vredna, istrajna i odgovorna, ona je devojka od koje tek očekujemo velike stvari i uspehe u kreativnoj industriji!

O životu u Rimu, gradu otmenosti, mode ali i bogate istorijske prošlosti, maštaju mnogi svetski putnici a vi ste imali sreću da vam bude mesto odrastanja. Da li je Rim zaista tako savršen i iz vašeg ugla? Kako je izgledalo detinjstvo a kako život u večnom gradu?

Smatram da je prava privilegija živeti u tako čarobnom gradu, iz kog nosim samo lepe uspomene. Radni dani su bili ispunjeni školskim obavezama, odlaskom na sport, druženjem uz dobar film i picu, dok su vikendi bili rezervisani za uživanje na moru, jezeru ili planini, koji su se nalazili nedaleko od moje kuće. Volela sam da provodim slobodno vreme vozeći rolere ili bicikl u obližnjim parkovima Villa Balestra ili Villa Borghese. Osim istorijskih znamenitosti, svaki deo grada ima svoju lepotu. Veliki sam ljubitelj italijanske kuhinje, a omiljeno jelo mi je pasta, tačnije „pesto alla genovese”, a slatkiš tiramisu. Rim ću pamtiti i po stečenim prijateljstvima koja i danas negujem.

Sara-3

Imate autentičan stav, reklo bi se da je za vas uspeh jedina opcija. Da li često podižete sebi ciljeve? Radite li sve „po svom” ili smatrate dragocenim savete i iskustva starijih?

Velika sam radoholičarka i uživam radeći na sebi, sve što radim trudim se da uradim kako treba. Sa mnogo posvećenosti i istrajnosti dolazim do značajnih ciljeva. Rado prihvatam
savete, najčešće roditelja, ali volim da poslušam i svoj osećaj.

S obzirom na vaše mlade godine, da li ste još u procesu otkrivanja sebe, svojih želja, novih umetničkih crta? Da li smatrate da vas je put kojim ste pošli, učinio zrelijom i samosvesnijom?

Sigurno da jesam. Nisam tip osobe koji se zadovoljava trenutnim rezultatima, već volim da istražujem i postavljam sebi nove ciljeve. Poslednje tri godine značajno su uticale na moje sazrevanje – imala sam mogućnost da upoznam mnoge ljude, doživim razne situacije i donesem važne odluke.

Koliko je teško uspostaviti ravnotežu između ličnog doživljaja sebe i onoga kako sebe vidite u očima drugih?

Na meni je samo da budem prirodna i ono što jesam, a drugi imaju pravo na svoje mišljenje i da me dožive na svoj način. Baveći se ovim poslom naučila sam da je nemoguće da te svi vole ili obrnuto.

Tekst: Sanja Kričković      Foto: Nikola Ilić

*Ceo intervju sa Sarom Jovanović pročitajte u štampanom izdanju Aha magazina – drugi broj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *