Fashion & Beauty Naš izbor

Nevena Božović: Istina je u muzici

Nevena Bozovic_5-01Nevena Božović – sreću na tugu naslanja, samu sebe blefira i još nekoga čuva kô od mraza cvet, jer njen život se vrti ukrug. Svojom nežnom pojavom i bogatim glasom već je prepoznatljiv član kluba pop pevača. Uspela je da mladim ljudima koji je prate pokaže da vredi igrati samo na vlastiti talenat kada si u miru sa sobom i kad možeš da se pogledaš u ogledalo i budeš zadovoljan.

Tuga je za mnoge umetnike pokretač u stvaralaštvu. Da li vam pomaže u interpretaciji
i energiji koju prenosite publici?

Tužni događaji i teške životne situacije kod velikih umetnika, muzičara, slikara i glumaca znaju biti najproduktivniji. Potrebno je da se nešto dešava da bi stvorili novo, iskreno, jer jedino to publika prepoznaje. To mogu biti i momenti najveće sreće u životu, ali i oni tužni kroz koje svaki čovek prolazi. Kada pevam svoje, a i tuđe pesme, uvek ranije smislim interpretaciju, pokušam da razumem šta je poruka pesme, posvetim se tome i onda se iskreno nadam da će publika reagovati.

Nevena Bozovic_2-01

Rano ste postigli zavidan uspeh među pevačima mlađe generacije. Mislite li da je za mlade ljude bolje da uspeh dođe na početku ili da ipak ide postepeno?

Svetski priznati muzičari su godinama radili na sebi da bi kasnije bili priznati, a ne samo poznati. Korak po korak, siguran put je uvek izbor mudrih ljudi u raznim profesijama i životnim situacijama. Šou-biznis je daleko od glamuroznog.

Nevena Bozovic_3-01

Šta je vaš štit u preživljavanju u tom okrutnom svetu? Koliko ste spremni na odricanja i kompromise?

Uza sebe uvek imam porodicu i prijatelje pa su mi oni najveći oslonac i podrška. Na odricanja sam spremna, to sam i učinila sa 16 godina kada sam se upisala na fakultet, ali kompromise zarad trenutnog uspeha nikada ne bih napravila. Ipak je na kraju dana najbitnije da se ne stidite osobe koju vidite u ogledalu.

Tekst: Nina Radulović – Lečić 

Foto: Miomir Milić
Šminka: Ana Nikolić
Frizura: Srđan Kolarević za Sofija Janović Hair
Kaput, rolka i pantalone Mates

*Ceo intervju pročitajte u štampanom izdanju Aha magazina – sedmi broj.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *