Kako se rešiti celulita?

indexstamPitanje: Imam celulit i pored svakodnevnog vežbanja i masaža. Nemam višak kilograma i vodim računa o ishrani. Kako mogu da rešim svoj problem?

Odgovor: Treba razlikovati gojaznost od celulita budući da je on prisutan čak i kod osoba koje nemaju višak kilograma. Reč je o problemu koji nije samo estetski, već i zdravstveni. U pitanju je vidljiv znak starenja kože koji je posledica usporenog metabolizma i oštećenja vezivnog tkiva, tako da kvržice u potkožnom tkivu mogu vremenom postati bolne. Mezoterapija može puno pomoći u tretiranju celulita.  Vitamini, minerali, antioksidansi i lipolitici u mezoterapijskim koktelima pospešuju cirkulaciju, učvršćuju vezivno tkivo, pojačavaju limfnu drenažu i razgrađuju višak masti. Važno je naglasiti da se njihovom primenom podstiču ishrana i hidratacija kože koja se vidno zateže u predelu butina, kolena i struka, a kao posebne benefite treba istaći smanjenje obima i besprekornu teksturu kože. U zavisnosti od stadijuma celulita preporuka je da se izvede 5-10 tretmana radi postizanja optimalnih efekata uz poštovanje zdravih životnih navika. Rezultati direktno zavise od odgovora organizma, hormonskog statusa, tretirane regije i broja izvedenih tretmana.

Na pitanja naših čitateljki odgovara dr Nenad Stanković. Pitanja šaljite na redakcija@ahamagazin.rs
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA