Lični razvoj

Moć samoisceljenja

Reiki je metoda tradicionalne medicine, koju je kao takvu priznalo i odobrilo Ministarstvo zdravlja Republike Srbije kao metodu rehabilitacije za unapređenje zdravlja čoveka. Ova metoda zasniva se na veštini korišćenja univerzalne životne energije u cilju znatnog povećanja kapaciteta vitalne energije, jačanja odbrambenih sposobnosti organizma, unapređenja zdravlja i poboljšanja kvaliteta života. Kanalisanje i usmeravanje životne energije za unapređenje zdravlja tradicionalno se radi polaganjem dlanova na određenu oblast tela.

Margarita M2

Takvo znanje postoji u svakome od nas, kao genetski kod za samoisceljivanje. Potvrda za to je naše nesvesno polaganje dlanova na bolnu oblast: bilo da je to glava, zubi, stomak, srce, povreda i slično. Reiki veština je prirodna za ljude a može se učiti  sistematično i posvećeno zahvaljujući Udruženju Reiki Srbija, čiji je osnivač i predsednik Margarita Milenković, reiki grand master – učitelj I, II, III i IV stepena tradicionalnog reikija i učitelj 25 reiki stilova.

Kada pokazujete hrabrost i odlučujete brzo?

U svim kriznim situacijma tokom čitavog života, sama se iznenadim spokojstvu duha, odlučnosti i brzini razmišljanja koje prikazujem u najkritičnijim trenucima. Otkad se bavim reikijem, to je jednostavno normalno stanje, uvek biti hrabar, miran i odlučan. Postoji pet reiki principa, pet drevnih pravila za koja se smatra da su tajni recept za svaku sreću i koji se jednostavno mogu preformulisati u pozitivne afirmacije:

Danas ne brinem!

Danas očekujem sve najbolje!

Danas nisam ljut!

Danas se radujem svemu!

Danas sam zahvalan za sve!

Danas radim pošteno i na sebi!

Danas sam ljubazan i dobronameran prema svima!

Da li sebi dozvoljavate da se vezujete za tuđe stavove prema tome kakav život treba da vam bude?

Dugo vremena verujem u to da je vezivanje, generalno, za bilo šta u životu, antiproduktivno pa čak i štetno na više nivoa. Mi, naravno, treba da tražimo puteve istine dobra i ljubavi i učimo se od ljudi koji idu takvim putevima u svom životu, ali to ne znači biti vezan za nečiji stav. Za svaku osobu koja se bavi samorazvojem i svojom evolucijom na svim nivoima svog bića, vezivanje kao takvo stran je pojam, jer se sreća svakog ljudskog bića temelji na slobodi, čiji je cilj širenje ljubavi i svetlost.

Koji savet volite da podelite?

Zamislite da ste vrtlar koji brine o jednom vrtu svakodnevno – zaliva ga, orošava, podržava, okopava i tome slično. Zamislite, takođe, da ste jedno drvo koje zajedno s drugim drvećem i biljem raste u tom vrtu. Pitajte se svako veče šta ste tačno tog određenog dana učinili za sebe kao drvo i za ljude koji vas okružuju kao drveće što čini vrt, a da i vi i ostali budete zdravi, srećni, dugovečni, procvetali? Ukoliko otkrijete da niste učinili mnogo, uvek postoji nov dan da se stvari isprave, a svakako je sve u vašim rukama.

Pročitajte ceo intervju u štampanom izdanju Aha magazina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *