Beauty

Balzam za usne – 5 nesvakidašnjih beauty trikova

Živimo brzo i često nemamo vremena za male stvari koje mnogo doprinose urednom i negovanom izgledu. Bilo da ste savremena poslovna žena, studentkinja ili domaćica koja sve konce drži u svojim rukama, ove trikove ćete lako primeniti i još brže uvideti njihov rezultat. Počinjemo od kasičnog balzama za usne koji svaka od nas mora imati uz sebe, bez obzira na to koliko često se šminkamo. Da se razumemo, balzam spada u neizostavno sredstvo za hidrataciju usana bez čega nema lepog i primamljivog lica. 

balsam balzam badem
foto: salvia.eu

Naš predlog za savršenu hidrataciju usana je Salvia balsam koji svojim sastojcima poput bademovog ulja, meda i pčelinjeg voska čini prirodan izbor za lepe, zdrave i negovane usne. Sada kada smo postavili osnovno pravilo, evo u čemu vam još može pomoć običan balzam za usne.

1. Mnoge žene imaju problema sa zanokticama zbog čega uvek imaju utisak da im nokti deluju neuredno, koliko god precizno bili nalakirani. Reč je o nedovoljno hidriranoj koži. Kreme za ruke umeju da budu preterano masne i pravo je maltretiranje mazati ih tokom radnog vremena, ukoliko recimo radite za kompjuterom ili negde gde ste u dodiru sa raznoraznim predmetima. Stoga slobodno probajte sa balzamom za usne, potrebno je svega nekoliko trenutaka da ga nanesete samo na zanoktice i nastavite sa dnevnim aktivnostima, a proces možete ponoviti i nekoliko puta tokom dana.

Foto: www.unisci24.com

2. Sličan problem sa hidratacijom imaju i nešto starije dame sa predelom oko očiju. Zašto komplikovati i odlagati rešavanje problema? Namažite balzam za usne (ukoliko koristite šminku onda pre njenog nanošenja), jer ako je dobar za hidrataciju vaših usana, zašto ne bi bio dobar i bilo kom drugom delu vašeg lica.

3. A sada prelazimo na neposlušnu kosu. Kada je potpuno čista ona je naelektrisana, što može stvoriti efekat blago neuredne kose koji se mnogim devojkama ne dopada. Razmažite malu količinu balzama za usne po rukama, a zatim prste provucite kroz kosu. Na taj način nećete zamastiti kosu, ali će elektricitet odmah nestati.

Foto: www.partizan.sk

4. Ovaj trik koriste manekenke širom sveta, ali i mnoge zvezde editorijala i naslovnica kada poziraju u atraktivnim i često neudobnim potpeticama. Kada ste i vi primorane da ih nosite utrljajte balzam ( napomena: nemojte koristiti isti za lice i stopala, jer nije higijenski) tamo gde bi vam napravile žulj i ublažite bolne posledice.

5. I na samom kraju, ali ništa manju pažnju ne poklanjajte ni svojim laktovima. U tom delu koža je obično najmanje hidrirana, ali i prekrivena rukavima zobg čega mislimo da se ne primećuje. Drage dame, u toku su vreli letnji dani, zato ne dozvolite sebi da se skrivate ispod košuljica i majica već na vreme oporavite kožu, jer sad već znate i kako – balzam!

Foto: www.ihtcenter.com

Budite uvek negovane, jer lepota odatle dolazi, a ako se dopadate sebi i drugima ćete!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *