Naš izbor

Inspiracija iz prirode

Nesvesnost uticaja UV zrakova na zdravlje očiju može predstavljati veliki problem u letnjim danima koji su pred nama. Bilo da ste na plaži, u kafiću ili idete do obližnje prodavnice, omiljeni modni detalj koji uvek imate pri ruci jesu naočare za sunce. Proizvode jedinstvenog dizajna i postojanog kvaliteta pronašli smo u pravom drvenom osveženju koje proizvodi “Pray eyewear”. Posetite njihovu internet stranu!

drvene naočare Pray eyewear

Pažljivim odabirom materijala, neprestanim unapređenjem i usavršavanjem tehnike kojom se drvo obrađuje, “Pray” svojim kupcima nudi kvalitetne, ručno pravljene, “Pray” drvene naočare. Bilo da ste ljubitelj naočara za sunce, volite prirodu i želite da drvene naočare za vid opisuju vašu ličnost ili prepoznajete dizajn, svoj savršeni model možete pronaći u “Pray” radnji.

Istok Radovanov za Aha magazin otkriva kako je nastao drveni okvir koji spaja prirodu i ljude i po čemu je jedinstven.

drvene naočare Pray eyeweardrvene naočare Pray eyeweardrvene naočare Pray eyewear

Kako je nastala ideja i istraživanje za tako neobičan proizvod?

Ideja je nastala sasvim slučajno, hteli smo da kupimo naočare za sunce ali nismo mogli da pronađemo odgovarajuće, svaki model na koji bismo naišli smo etiketirali sa “već viđeno”. U toku pretraživanja interneta naleteli smo na drvene Ray Ban naočare (za koje se posle ispostavilo da nisu drvene vec plastične sa printom drvenog dezena) i odlučili da pokušamo da napravimo svoje.

Bili smo u fazonu, sutra ćemo već da ih napravimo a prekosutra da ih nosimo. Na kraju se ispostavilo  da je prvi par naočara kojim smo bili zadovoljni izašao iz radionice posle 3 godine.

Sam proces istraživanja se odvijao poprilično teško jer niko od nas nije imao znanja iz ove oblasti, Ilija je arhitekta a ja pravnik. Najveću pomoć u startu smo imali od prijatelja i  poznanika koju su želeli da nam pomognu, kako savetima, tako idejama i samim radom. Posle četiri godine još uvek svakodnevno istražujemo jer to je jedini način da prozivod bude sve bolji i bolji.

drvene naočare

Koliko je važno da ceo svet govori o prirodnim proizvodima, i kako je biti deo te priče?

Prirodni materijali su sve više u ‘’modi‘’ čak se i velike dizajnerske kuće okreću ka prirodnim materijalima i proizvodima. Drvo je materijal koji zaokružuje priču “Pray” brenda. Volimo da čujemo i vidimo oduševljenje ljudi kada vide da jedan takav proizvod kao sto su naočare mogu biti napravljene od drveta i kako je zbog same strukture drveta svaki model unikatan.

Šta je egzotika a šta zdrava priča u ramu od drveta?

Drvo je samo za sebe čista egzotika, a u isto vreme upotreba drveta za izradu ramova je sa aspekta sa mog proizvodnog procesa zdrava priča.

Da li postoje ili razmišlate o kolekciji za decu?

Za sada ne razmišljamo ali u nekoj budućnosti možda.

IMG_2385IMG_2438IMG_2285

Kada je dizajn u pitanju čega se držite?

Što se tiče dizajna oslanjamo se na standarde tj. forme koje su dobro poznate potrošačima, trudimo se da ne pratimo trendove koji se konstatno menjaju. Kada radimo neki novi model pokušavamo da uradimo takav dizajn da se naočare mogu nositi danas i da za deset godina, u tom smislu se držimo toga dapravimo “klasike” sa aspekta dizajna. Materijali su ti koji nam daju slobodu da improvizujemo, da kombinujemo razlličite vrste drveta.

drvene naočare Pray eyewear

Da li postoji neki sličan brend u svetu i po čemu se razlikujete?

U svetu postoji još nekoliko proizvođača naočara od prirodnih materijala. Najveća razlika je u odabiru materijala i njihovom kombinovanju, u tome što se trudimo da osmislimo nas portfolio modela sa prepoznatljivim dizajnom koji će biti jedinstven i autentičan.

foto: Badstef Photography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *