Novosti

Nikola Kojo na jesen debituje kao reditelj

Prvo rediteljsko ostvarenje Nikole Koja film “Stado” je priča koja prati život glumaca iza kamere, načine kojima se dovijaju da dođu do sredstava za snimanja, kakve ih sve poteškoće tom prilikom prate, ali ne i samo to. Pored Koje u filmu će se naći pažljivo odabran tim glumaca, koji prvenstveno čine njegovi dugogodišnji prijatelji i kolege. Među njima su Nikola Đuričko, Zoran Cvijanović, Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Mira Banjac, Vojin Ćetković i mnogi drugi.

Foto: Mitar Mitrović – arhiva 24sata

“Stado” je metafora za sve nas glumce, za narod, koji je sklon srljanju, koji se ponekad ne brani od prepreka, a to je karakteristika ovaca – objasnio je u svom maniru Nikola Kojo.

Na konferenciji za medije koja je upriličena povodom snimanja filma glumci nisu krili zadovoljstvo zbog novog projekta, ali i podele uloga.

Deluje da moj lik ima neku moć, a on je zapravo samo još jedna marioneta u rukama moćnika. Kada sam video ekipu s kojom ću raditi, meni uloga nije ni bila bitna, mogao sam da igram i frulu pastira – kaže Đuričko.

Foto: Mitar mitrović – arhiva 24sata

Scenarista filma Nikola Romčević ističe da ovo ostvarenje predstavlja omaž glumcima i slavi njihov entuzijam, upornost i istrajnost u želji da publika ugleda film.

“Stado” u bioskope stiže 24. novembra, a od sedeće godine očekjuje nas i serija “Klasa” koju potpisuje isti tim.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *