100% prirodno

Upoznajte njegovo veličanstvo: kokosovo ulje

Sve od drveta kokosa pa po samog nastanka ploda je čudesno. Kokos ima jedinstvenu ljusku kakva se retko može videti kod ostalog voća. Kokosova voda je prirodno dostupna kada načnete plod, ali takođe postoje mnoge lekovite namirnice koje se mogu dobiti njenom preradom. Kokosovo ulje je najpopularnija takva namirnica. Cedi se iz mesnate materije kokosa i u zavisnosti od načina dobijanja može biti prerađeno i neprerađeno. Ovoga puta prednost dajemo onom kvalitetnijem i boljem za ljudsko zdravlje, a to je neprerađeno.

Foto: lifepressmagazin.com

Nega kože kokosovim uljem – od davnina se koristi za negu kože, deluje kao antioksidant, usporava starenje i nastanak bora. Podmlađuje je, otklanja mrtve ćelije i jača vezivna tkiva. Posebno je blagotvorno za suvu i ispucalu kožu, jer pruža trenutno olakšanje.

Nega kose kokosovim uljem redavna upotreba ovog ulja uklanja perut, jača i neguje kosu. Takođe, odlično je za mekšanje kose i njenu vlažnost, što pospešuje sam rast i kvalitet kose.

Foto: korisnisaveti.com

Ubrzava metabolizam – da li ste se ikada upitali zašto neki ljudi ostaju mršavi čak i ako jedu mnogo? To je zato što imaju brz metabolizam i sve što pjedu pretvara se u energiju umesto da se gomila u masnim naslagama i zato se njihova težina ne povećava. Kokos ubrzava metabolizam, što dovodi do gubitka viška kilograma na prirodan način.

Kokosovo ulje i zubi  – razlog zašto je kokosovo ulje dobro za dentalno zdravlje takođe je vezan za apsorpciju kalcijuma. Kada se dovoljna količina kalcijuma apsorbuje u telo, ono pomaže u razvoju zdravih i snažnih zuba i sprečava kvarenje.

Foto: holistic.co.rs

Odličan dezodorans – za razliku od drugih dezodoransa ovaj je prirodan, sprečava neprijatan miris, čini kožu glatkom i mekom, naročito ispod pazuha.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *