Zdrave priče

Srećno dete u pravom okruženju

Roditeljstvo je najlepši, ali ujedno i težak poziv. Sa rastom deteta bitno je stalno nadograđivati veštine roditelja i prepoznavanja detetovih reakcija na okolinu. Zato je za pravilan rast i razvoj deteta i te kako bitno da se nalazi u zdravom okruženju koje će podsticati njegovu kreativnost i stimulisati radoznalnost.

H_K_1
Photo: Arhiva Aha Magazina

Različita iskustva su pokazala da su sva deca kreativna na svoj način, samo je važno njihovu kreativnost prepoznati i razvijati je u pravom smeru. Zbog toga je važno da se sredina u kojoj se dete nalazi bude motivišuća za njega i dozvoli mu da saznaje nove stvari i ideje, postavlja mu pitanja, ali i podstiče da sam pita. Svi potrebni principi nalaze se pod krovom vrtića „Happy-Kids“ koji pruža jedinstven koncept kreativnog vaspitanja i edukacije putem igre i individualnog pristupa svakom detetu.

H_K_3
Photo: Arhiva Aha Magazina

Kako dete u najranijem detinjstvu dolazi do saznanja, pored svakodnevnih aktivnosti potrebno mu je omogućiti prostor i vreme za igru. Zaposleni u vrtiću „Happy Kids“ se kroz razlčite dečije radionice trude da detetu podignu samopoštovanje i samopouzdanje, podstičući njegovu kreativnost. U vrtiću se trude da pored novih znanja i ideja koje dete dobije, ono kombinuje i veliki broj starih, postojećih ideja, i na taj način stvara nov, jedinstven produkt. Vaspitno-obrazovni sistem se u vrtiću „Happy-Kids“ prilagođava karakternim osobinama, ali i indivudualnim sposobnostima, potrebama i interesovanjima svakog deteta.

Photo: Arhiva Aha Magazina

Brine vas što je vaše dete povučeno i stidljivo, pa smatrate da je bolje da ostane kod kuće, u sredini koja je za njega poznata i sigurna? To je, zasigrno, pogrešan korak. Bolja opcija je odvesti dete na mesto gde, pored druženja sa svojim vršnjacima, uvek ima pozitivan odgovor na svoj rad, postignuća i uspešnost. U vrtiću „Happy-Kids“ organizuju se posebne vaspitno-obrazovne aktivnosti u kojima će glavni nosilac igre biti upravo vaše dete, te će se na indirektan način uključiti u sve aktivnosti sa drugarima u vrtiću.

Photo: Arhiva Aha Magazina

Bitno je zapamtiti da je porodica prva emocionalna i socijalna sredina u kojoj se dete formira. Međutim, roditelji često nesvesno prave greške koje bi mogle ugušiti dečiju maštovitost. Bojaz da će dete izaći iz okvira i biti drugačije od ostale dece mogu biti kočnica detetovog napretka. Zato se u vrtiću „Happy-Kids“ trude da pored ljubavi, razumevanja i razgovora kao osnova ponašanja, svako dete kroz profesionalan rad usmeri na pravi put. Neka vaše dete bude u pravoj podsticajnoj i pozitivnoj sredini jer samo tako se stvaraju srećna deca. A srećna deca danas – su srećni ljudi sutrašnjice!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *