Fleke na obrazima u toku trudnoće – kako ih ukloniti?

Pitanje: U toku trudnoće su mi se pojavile smeđe fleke na obrazima. Ni dve godine posle porođaja ne mogu da ih odstranim. Šta mi preporučujete?

Odgovor: U toku trudnoće na koži se javljaju brojne promene usled pojačanog delovanja hormona. Tamne mrlje u predelu jagodica, nosa, čela i gornje usne nastaju kada estrogen i progesteron stvaraju višak melanina, što je karakteristično i u situacijama kada je koža previše izložena sunčevim zracima. Za rešenje Vašeg problema moja preporuka je hemijski piling na bazi trihlorsirćetne kiseline, a je jesen idealno vreme za njegovu primenu. Nanošenjem pilinga na lice uklanja se površinski sloj kože, a samim tim i fleke. Novi sloj kože je zategnut, sjajan i podmlađen, a sa svakom novom primenom pilinga sve mekši i svetliji. Preporuka je da se za probleme poput fleka izvede četiri vezana tretmana uz adekvatnu kremu sa visokim  zaštitnim faktorom i preparat za negu i oporavak kože nakon tretmana.

Na pitanja naših čitateljki odgovara dr Nenad Stanković. Pitanja šaljite na redakcija@ahamagazin.rs

www.estera.rs

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA