Dobra hrana Lalicina kuhinja

Volovani sa paštetom od tunjevine

hrana

 

 

 

Sastojci:

2 pakovanja tuna paštete Banga
1/2 kašičice kurkume
3 kornišona, jako sitno iseckani
1 pakovanje integralnih žu žu
1 jaje

 

 

hrana-2

 

Paštetu pomešajte sa kurkumom i krastvačićima i ostavite u frižideru da se ohladi. Žu žu ostavite na sobnoj temperaturi da se odlede. Kada su se odledili, svaki pravougaonik razva- ljajte na debljinu 0.5 cm. Gledajte da budu iste veličine. Podelite na dva dela. Prvi deo l ostavite sa strane a drugom delu pravougaonika isecite unutrašnjost tako da dobijete “prozorčiće”.

Jedan deo pravougaonika premažite umućenim jajetom i preko svakog stavite po jedan “prozorčić”. Blago pritisnite da se zalepe.

Rernu ugrejte na 220∞C. Pecite volovane 15 minuta. Ostavite da se u potpunosti ohlade. Napunite ih paštetom od tune i ukrasite zelenilom. Poslužite isti dan kada ste pekli volovane.

Autorka recepta je naša blogerka Nevena Zelunka Cvijetić, fotograf i stilista hrane, autorka bloga Hleb i Lale, a njene recepte možete pronaći na sledećem linku:

http://www.hlebilale.com/

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *