Da li postoji tretman za uklanjanje bubuljica?

indexstam

Pitanje: Oduvek sam imala problema sa licem, tačnije sa bubuljicama. Ni u tridesetim se ne smanjuju, pa me zanima da li postoji neki tretman koji bi ih uklonio?

Odgovor: Bubuljice su medicinski i estetski problem i normalna su pojava u adolescentskom periodu. Međutim, one se mogu pojaviti i kasnije i zato im treba pristupiti sa više aspekata. Prvenstveno treba regulisati ishranu i smanjiti unos industrijskih prerađevina i šećera, a uvesti namirnice bogate cinkom kao što su morski plodovi, jaja, meso, orašasti plodovi, mahunarke. Pored adekvatne nege i proverenih kozmetičkih proizvoda, hemijski piling može biti odlično rešenje u lečenju bubuljica. Ovim postupkom se smiruju upalne akne, razmašćuje koža, sužavaju pore, a ožiljci od akni postaju plići. Uklanjanjem površinskog sloja kože hemijskim pilingom na bazi trihlorsirćetne kiseline koža se podstiče na oporavak, a kremama koje su deo protokola koža se dodatno revitalizuje i štiti od sunčevih zraka i eventualne pojave hiperpigmentacija. Za najbolje rezultate potrebno je izvesti četiri tretmana u seriji na desetak dana.

 

Na pitanja naših čitalaca odgovara dr Nenad Stanković. Pitanja šaljite na redakcija@ahamagazin.rs

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA