Izložba “Duh obala” Maria Leonea Bralića

izlozbaDuhObala

U mom  detinjstvu, pre vremena ovoživotnog znanja i iskustva, postali su trenutci zapljuskivanja talasa životne istine. Meni, detetu koje je sedelo na obali novog života , predhodne generacije dragih ljudi usadile su nemir, znatiželju i ljubav ka životu.  Jureći kroz život u trenutcima nesigurnosti i posustajanja, prizivajući ono dete u sebi ponovo bih vidjao svetlost na putu i ljubav u zadovoljavanju nikad site znatiželje.  Sve što sam radio i radiću u životu je deo želje da ono što sam naslutio i saznao od dragih, sačuvam i prenesem meni  dragima.

ME M543

Priča o mojoj istini može se ispričati na bezbroj načina, a jedna od njih je i ova priča o mom nemiru.

Obale, kolevke bezbroj neznanih I znanih civilizacija sastojale su se oduvek od duha zemlje koja nas je stvarala i odgajala, vode koja nas je izazivala , vetra koji nam je donosio miris nepoznatog i nemira davajućiu nam neverovatnu snagu da se otisnemo u život.  A život nas je iskušavao i troši . Ponekad smo se vraćali u mesta odakle smo potekli, da se zalečimo za nova iskušenja; na kraju bi se suočili sa životnom istinom i prepustili je sledećim.

ME M587 copy

Tekst i foto: Mario Leone Bralić

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA