Gde ići? Gradski vodič

Izložba Mome Kapora “Par lui meme”

 

PAR LUI MEME (1)

Povodom 80 godina od rođenja poznatog srpskog pisca i slikara Mome Kapora, Medija centar „Odbrana“ i Zadužbina „Momčilo Momo Kapor“ u Velikoj galeriji Doma Vojske Srbije priređuju izložbu „Momo, par lui meme“, koja će svečano biti otvorena 7. aprila 2017. godine u 19 časova.

Izložba je zamišljena kao svojevrsni dokumentarni i likovni putopis kroz život Mome Kapora i bazirana je na istoimenoj monografiji iz 2008. godine, čiji je autor bio Kapor, a njen naziv potiče od fraze „par lui meme“, koja znači „o sebi samom“.

Do 27. aprila 2017. publika će moći da vidi više od trideset crteža i ulja na platnu nastalih u ranoj fazi Mominog slikarskog stvaralaštva za vreme studija na Likovnoj akademiji u Beogradu, više od pedeset fotografija i ličnih dokumenata iz arhive Zadužbine „Momčilo Momo Kapor“.

Na otvaranju izložbe biće emitovan desetominutni dokumentarni film o Momi, a goste će pozdraviti pukovnik Stevica Karapandžin, direktor Medija centra „Odbrana“, Ljiljana Kapor, direktorka i osnivač zadužbine „Momčilo Momo Kapor“, Vladan Vukosavljević, ministar kulture i informisanja i Nikola Kusovac, istoriča umetnost i dugogodišnji prijatelj Mome Kapora, koji će otvoriti izložbu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *