Molijerovi dani

Počasni gosti naših Molijerovih dana, od 15. do 19. maja, biće ove godine pet autora koji dolaze iz Francuske, predstavnici jedne nove generacije, koji kroz svoje romane govore o našim identitetima u pokretu : identitetima razapetim između različitih nacionalnosti i pripadnosti, identiteta naših popravljenih tela, imaginarnih prostora u čijim okvirima sebe gradimo, rastemo, preispitujemo se.

Ovogodišnji Molijerovi dani u Beogradu, Kragujevcu, Nišu, Novom Sadu i Subotici biće takođe i deo Gran Tur-a 2017, Putovanja u Frankofoniju, čiji je cilj da prikaže i ilustruje bogatstvo, raznovrsnost i vitalnost frankofonije u kulturi, okupljajući pod jednom jedinstvenom oznakom stotinu velikih dešavanja odabranih na pet kontinenata.

Radujemo se što se Srbija, zahvaljujući podršci svih naših institucionalnih i vaninstitucionalnih partnera saradnje, našla na svetskoj mapi Frankofonije u pokretu.

Novi identiteti u srpskom filmu takođe bi trebalo da se nađu na počasnom mestu tokom Kanskog festivala, zahvaljujući Udruženju nezavisnog filma i distribucije (ACID), koje od 19. do 21. maja 2017. godine priprema fokus na savremeni srpski film, u kontinuitetu sa Francusko-srpskim filmskim susretima.

molijerovi dani_mini

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 

PRATITE NAS NA