Književnost Umetnost

Najčuvenije ljubavne priče u prodaji

Posebna i svoja, Amoreta čitaocima nudi specijalnu ediciju „Najveće ljubavi“ koja se bavi nezaboravnim, strasnim ljubavima koje su obeležile istoriju i kulturu, poput one između Napoleona i Žozefine, Princeza Dajane i Dodija El Fajeda, Dostojevskog i Ane Grigorjevne. Za samo 299 dinara ove ljubavne priče možete pronaći u svim marketima, kioscima, knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, na sajtovima www.amoreta.rswww.laguna.rs, kao i u svim bolje snabdevenim knjižarama.

 „Napoleon i Žozefina“ Žaklin F. Demestr
 Carska ljubav koja je uzdrmala čitav vek.
Ova neverovatna ljubav i dan-danas uzbuđuje romantična srca i nežne duše koje u njoj pronalaze večni izvor inspiracije. Burna romansa legendarnog vojskovođe koji je seme revolucije pronosio Evropom, da bi se na kraju proglasio za cara, i prelepe Žozefine satkana je od žudnje, neverstava, duboke patnje, dostojanstva i drame.
Pred vama je mala, tajna slagalica ljubavne vatre o kojoj se i danas šapuće, iako su prohujali vekovi.

 „Princeza Dajana i Dodi el Fajed“ Patriša B. Dikinson
Princeza koja je želela da bude voljena.
Kada je ledi Dajana Spenser udajom postala princeza od Velsa, nije mogla ni da pretpostavi da će se od prvog dana nositi sa nezapamćenom medijskom pažnjom, ali i sa očekivanjima kraljice i njenog sina, princa od Velsa. Vozeći se u kraljevskoj kočiji, nije sanjala da će princ Čarls i posle venčanja ostati u vezi s dugogodišnjom ljubavnicom Kamilom Parker i da će to uništiti njihov brak. Razvod je smirio tenzije, ali interesovanje javnosti, povremeni skandali i kraljičina netrpeljivost prema Dajani bacili su senku na iskrenu želju jedne žene da voli i da bude voljena. Kad miljenica Velike Britanije konačno pronađe ljubav svog života,Dodija el Fajeda, njena sreća ubrzo se pretvara u tragediju, a ova strastvena veza dvoje zaljubljenih odlazi u večnost.

 „F. M. Dostojevski i Ana Grigorjevna“ Konstantin Kolčak
Voleti strasno, pisati uzvišeno i kockati se sa žarom.
Tekst pred vama sastavljen je od sećanja Ane Grigorjevne koja nam donose jasnu sliku velike ljubavi i dubokih strasti koje su krasile Dostojevskog, izuzetnog umetnika i čoveka. Međutim, tu su i zapisi sveštenika Megorskog, koji se odnose na poslednju ispovest Fjodora Mihailoviča, i na one druge, manje poznate detalje iz života ovog velikog pisca. Zapanjen onim što je čuo od Dostojevskog, bogobojažljivi sveštenik rešio je da spali rukopis ali on je čudom dospeo u vaše ruke. Otuda pred vama vrhovi koji dotiču nebo i duboki ponori duše koja je umela da pati, stvara i voli.
 
Amoreta i vi na krilima ljubavi.

najvece-ljubavi_mini (1)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *