Beauty Fashion & Beauty Ideje za nju

Prelepa kosa podrazumeva zdrav koren!

Ove godine Vichy Dercos je osmislio svoju prvu formulu za pranje kose koja ispunjava osnovnu potrebu žena: umiriti kožu glave.  Dercos predstavlja dva noviteta: DERCOS kremu za pranje i umirivanje kože glave za farbanu kosu, sa umirujućim delovanjem na nadraženu kožu glave kod farbane kose i DERCOS serum za kožu glave sa umirujućim delovanjem protiv svraba, peckanja i osećaja upaljenosti. Krema i serum namenjeni su koži koja je inače osetljiva, a posebno onoj koja je iziritirana tretmanima farbanja. Dve prave inovacije ispunjavaju osnovnu potrebu: osećati se dobro u svojoj koži, uključujući i kožu glave.

KAKO TRETMANI FARBANJA UTIČU NA ZDRAVLJE TEMENA GLAVE

Neke žene nanošenje boje podnose savršeno. Ostale – tačnije 660 miliona njih širom sveta – pate prilikom svake promene boje. Iako je za žene farbanje kose prirodan, pa čak i neizostavan korak u ulepšavanju, on može biti agresivan prema koži. S jedne strane, neki sastojci proizvoda za farbanje sadrže slobodne radikale koji oksidiraju kožu glave. Metabolizam ćelija kože se menja i usporava. Koža se obnavlja sporije i manje efikasno. Sa druge strane, bazni pH boje za kosu (9,5) stvara neravnotežu u prilično kiseloj koži glave (pH 5). Izložena ovoj neprikladnoj pH vrednosti, koža glave burno reaguje, što izaziva osećaj neprijatnosti, pa i vidljive iritacije. Osim toga, izloženost baznom proizvodu može da promeni lipidnu barijeru rožnatog sloja kože.

Elisa Simonpietri, naučna direktorka Vichy Internationala, pojasnila je kako farbanje utiče na osetljivost temena: „Neki hemijski sastojci koji čine osnovu preparata za farbanje kose, prvobitno su osmišljeni i za nanošenje na kožu glave. Međutim, kad je teme glave u dužem kontaktu sa takvim molekulama, posledice mogu biti promena u kvalitetu hidrolipidne barijere i disbalans pH vrednosti kože glave.“ Simonpietri je dodala da je koža temena glave vrlo osetljivo područje, zbog toga što sadrži mnoštvo nervnih završetaka. Napadajući baš taj osetljiv deo kože, farbanje može da izazove osećaj neprijatnosti, svraba ili, još gore, perutanje kože ili alergije. Nekad se dogode trenutne reakcije, budući da direktnu agresiju na kožu mogu vrlo brzo da proprate osećaji neprijatnosti i svraba. S druge strane, iziritirano teme može da postane i osetljivije nego teme pod normalnim uslovima. Zato, usled ponovljenih farbanja, koža može postati sve krhkija, što dalje vodi do intenzivnijih reakcija ili alergija.

DERCOS INOVACIJA ZA OSETLJIVU KOŽU GLAVE

VICHY_DERCOS_Krema za pranje i umirivanje koze glave za farbanu kosu_miniDERCOS KREMA ZA PRANJE I UMIRIVANJE KOŽE GLAVE – ZA FARBANU KOSU

Ovo je prvi put da je neki proizvod za pranje kose u jednom potezu uspeo  da umiri kožu glave, istovremeno pojačavajući boju kose. Hipoalergenska kremasta tekstura visoke podnošljivosti i formula bez sulfata koja čisti kosu bez skidanja boje (tehnologija blagog penjenja). Bez parabena i boja, formula sadrži Sensirine i Madecassoside, dva najnovija aktivna sastojka koje je razvio Dercos, a koji odmah umiruju kožu. Teme glave je iznova uravnoteženo svakim novim nanošenjem, čime osetljiva koža postaje normalna.

DERCOS SERUM ZA KOŽU GLAVE

Izuzetno lagan i brzo upijajući, ovaj serum se koristi svakodnevno za umirivanje kože glave oslabljene farbanjem, kao i protiv raznih drugih svakodnevnih mikroagresija. Efikasan u slučaju krize, može se naneti i kao intenzivan tretman za normalizaciju kože temena koja je pod stresom. Kosa nakon nanošenja ne mora da se pere, a njegova sveža, nemasna i nelepljiva tekstura brzo nestaje, ostavljajući samo intenzivan osećaj olakšanja. Zahvaljujući izmerenom smanjenju crvenila i iritacije, poboljšanje u transepidermalnom gubitku vode –  dakle i kvalitetu funkcije kožne barijere – i porastu nivoa hidratacije, izuzetno umirujući serum postepeno pretvara osetljivu kožu glave u normalnu.

VICHY_DERCOS_Serum za kožu glaveUMIRUJUĆI KOMPLEKS SENSIRINE +MADECASSOSIDE + GLICERIN

SENSIRINE – Uz efekat smanjenja vidljivog crvenila temena glave i znakova nelagodnosti, posebno onih povezanih sa farbanjem kose, Sensirine takođe ima i emolijentna svojstva koja poboljšavaju kvalitet vlakna kose. Naposletku, jača kožu što obezbeđuje bolje podnošenje sledećeg farbanja.

MADECASSOSIDE – Kao ekstrakt biljke gotu kola (Centella asiatica), ovaj aktivni sastojak deluje na svim frontovima. Pravo je blago za umirenje kože: ublažava upalu kože, štiti ćelije od stresa koji izaziva upalu i vraća osnovne ćelijske funkcije u ravnotežu.

GLICERIN – Ovaj pravi klasik hidratantnih proizvoda zadržava vodu u rožnatom sloju i poboljšava funkciju kožne barijere, što rezultira trenutnim umirivanjem kože temena.

VICHY MINERALIZOVANA TERMALNA VODA – Svojim kompleksom esencijalnih minerala i oligoelemenata, prirodno je umirujuća i utiče na umanjenje osećaja neprijatnosti na koži odmah po nanošenju.

***

DERCOS KREMA ZA PRANJE I UMIRIVANJE KOŽE GLAVE, ZA FARBANU KOSU – 1742,39 RSD

DERCOS SERUM ZA KOŽU GLAVE  – 2214,00 RSD

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *