Fashion & Beauty Modna pravila

10. Balkan Art Fashion Event otvara revija Zipplast i partneri: Pink for the win

Deseti Balkan Art Fashion Event (BAFE festival) mladih modnih kreatora održava se, od 3. do 11. juna, u Beogradu. Ovogodišnji Festival održava se pod sloganom “Golden Years”.

Jubilarno deseto izdanje BAFE revija svečano otvara revija „Zipplast i partneri: Pink for the win” 9. juna sa početkom u 20 časova u Studentskom Kulturnom Centru, koja je inspirisana ženama obolelim od raka dojke. Agencija P.R.A., PR agencija BAFE-a, zajedno je sa Zipplast-om, jedinim domaćim proizvođačem patent zatvarača iz Požege, osmislila ovaj događaj, uključivši i nekoliko poznatih modnih kuća: Afrodite Mode Collection i modna kuća Balašević iz Beograda, PS Fashion i Tiffany iz Čačka i tekstilna kompanija Textil iz Užica. Oni su pružili podršku organizovanju ove revije donirajući sav potreban materijal. Ove kompanije su se okupile kako bi podržale mlade neafirmisane dizajnere koji još nisu imali prilike da predstave široj javnosti svoje kolekcije.18_mini

Zipplast je podržao i prošlogodišnje novembarsko izdanje BAFE-a donirajući svoje patent zatvarače, koje su mladi dizajneri na veoma kreativne načine uključili u kreacije predstavljene na reviji „Zipp It”.

Tokom revijalnih dana, od 9. do 11. juna, predstaviće svoje nove kolekcije čak 40 mladih dizajnera iz Srbije i regiona, od kojih će nekima ovo biti i prve revije u karijeri.

Pored revija, BAFE organizuje i niz izložbi, radionica i drugih modnih događaja, od kojih je najinteresantnija edukativna radionica Ateljea Milene Čvorović. Nekoliko odabranih polaznika će uz mentore učiti o modnom dizajnu koristeći materijale kompanije Textil iz Užica.

Balkan Art Fashion Event posebnu pažnju posvećuje pomaganju razvoja onih autora koji modu i odevanje shvataju kao svojevrstan umetnički izraz. BAFE je u devet prethodnih izdanja okupio veliki broj mladih stvaralaca i prikazao njihove kreacije i talenat u okviru više od sto revija.

Završno veče će biti organizovano u Zepter hotelu i tom prilikom će biti uručene nagrade najboljim dizajnerima i najboljim modelima.

12_mini

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *