Beauty Fashion & Beauty

Kako zaštiti kožu na letovanju?

Sunce je izvor života i veoma je korisno za mnoge procese u našem telu, ali je važno da pri izlaganju suncu budemo umereni. Ono nikako nije štetno ukoliko se pravilno i odgovorno ponašamo. Od izuzetne važnosti  je jer učestvuje u sintezi vitamina D i utiče na oslobađanje hormona sreće zbog koga se osećamo zadovoljno i raspoloženo. Sve više se govori o tome da je pored hronološkog starenja, sve zastupljeniji pojam fotostarenja, a to je upravo hronično oštećenje kože kao posledica sunčevih zraka.

Kontrolisanim boravkom na suncu uz korišćenje određenih preparata sa visokim zaštitinim faktorom, adekvatnom negom i ishranom bogatom antioksidansima kao što su beta karoten, likopen i vitamin C možemo očuvati kvalitet i zdravlje svoje kože, ali i prirodnu letnju preplanulost, posebno ako se u ishranu uvedu voće i povrće crvene i narandžaste  boje.

Najmanje dva litra vode dnevno se podrazumeva, a dnevnu i noćnu negu treba prilagoditi ovom godišnjem periodu, tako da se preporučuju hidratantne kreme koje hidriraju, a ne dovode do pojave komedona. Svakako se ne preporučuju  masne kreme zbog pojačanog znojenja i izlaganja suncu.

estera-dr-nenad-stankovic_mini

 

http://www.estera.rs/

https://www.facebook.com/estetskamedicina

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *